Corona i USA
USA har nu flest coronasmittade i världen. - Foto: AP

Historiska siffran: Nu har USA flest coronasmittade i världen

Nu har USA gått om Kina i antalet smittade i coronaviruset. Samtidigt kommer oroväckande rapporter från hela landet.


USA är ett av länderna i världen som drabbats allra hårdast av coronavirusets framfart. Och det ser ut att bli värre för varje dag. 

Nu har landet gått om Kina i antalet smittade personer, åtminstone om man tittar på officiella siffror. Enligt CNN har nu över 82 000 personer i USA bekräftats smittade, och på tisdagen gick landet om både Italien och Kina i statistiken. 

New York värst drabbat

Runt 1 200 personer har dött i smittan i USA. Värst är det i New York, som beskrivs som smittans epicentrum i USA, men även andra delar av landet förbereder sig på att kommande veckor kommer bli tuffa. 

Bland annat nämns Detroit, Chicago och New Orleans som städer som kommer drabbas hårt kommande dagarna. 

Samtidigt menar Trump-administrationen att det värsta snart är över, och att viruset ska kunna vara bekämpat lagom till påsk – alltså om två veckor. 

MER CORONANYTT: 

Sverige kan bli utan jordgubbar i år – på grund av coronaviruset

SL:s besked: Kollektivtrafiken i Stockholm kommer att reduceras

Systembolaget ändrar öppettider – på grund av coronaviruset

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kroatisk valsegrare stödjer Ukraina

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenković i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien. Det Ukrainavänliga partiet får dock inte egen majoritet och kan få svårt att bilda regering.