Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skröt om hur hon struntade i reglerna –  nu har hon smittats

- 07/04/2020, 17:29

21-åriga Ireland Tate delade en video där hon beskrev hur löjligt det var med social distansering. Nu har har smittats av coronaviruset.

Sedan i slutet av 2019 har vardagen vänts upp och ner för tusentals människor runtom i världen i samband med coronaviruset. 

Virusets globala spridning har gjort det omöjligt att missa hur allvarliga konsekvenser det kan ha. 

Trots det finns det fortfarande många som väljer att strunta i de riktlinjer och regler som kommunicerats för att minska smittspridningen. 

En av de personerna var 21-åriga Ireland Tate från Nashville, USA. 

I slutet av mars lade 21-åring upp en video på sociala medier där hon förklarade att hon hade bestämt sig att strunta i riktlinjerna kring social distansering – för att hon var säker på att hon inte skulle smittas av coronaviruset.

– Jag är medveten om att ska isolera och utöva social distansering och så för att se till att alla är säkra. Visst. Jag fattar det. Men jag tror bara inte att jag kommer att få viruset, sade Tate i videon. 

Var på fest – med över 20 personer

Efter att ha filmat videon begav sig 21-åringen till en fest med över 20 personer, trots att USA:s regeringen gått ut med att man i nuläget inte ska befinna sig på platser med mer än 10 personer åt gången. 

Efter festen begav sig sedan Tate ut och festade med vänner, rapporterar Fox News.

"Jättesvårt att andas"

Men det skulle inte dröja länge förrän hon skulle få äta upp sina egna ord. För redan veckan efter testade 21-åringen positivt för covid-19. 

Och nu vill hon varna andra om hur allvarligt viruset är. 

– Det känns hela tiden som att någon sitter på min bröstkorg. Det är jättesvårt att andas. Jag har hostat tills min hals börjat blöda, säger hon i en intervju med FOX News

Tate sitter nu i karantän hemma hos sina föräldrar och hoppas på att tillfriskna. 

En annan person som fick sona för sina beslut var en person i Norge som bröt karantän – för att gå på fest. Personen i fråga riskerar nu att behöva betala 20 000 norska kronor i böter. Här kan du läsa om det.