Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldsam Londonpolis avstängd

Nyheter | 15/04/2009 12:50

Polisen misshandlade öppet en demonstrant.

En brittisk polisinspektör stängdes på onsdagen av från sitt arbete sedan en video där han misshandlar en kvinnlig demonstrant läckt till webbsajten You Tube. Misshandeln ska ha inträffat under en demonstration vid G20-mötet i London tidigare denna månad.

Videon visar hur kvinnan hånar polismannen, som tycks hämnas genom att slå henne rakt över ansiktet med handen. Några ögonblick senare drar han fram sin batong och slår kvinnan på benen.

Enligt ett uttalande från Londonpolisen tillhör polismannen en grupp av poliser som är tränade att hantera den allmänna ordningen vid evenemang och potentiellt våld.

Videon är den andra i sitt slag som dykt upp efter G20-mötet. Förra veckan stängdes en annan polisman av från sitt jobb efter det att en film som visar hur han knuffar en tidningsförsäljare till marken publicerades på en tidnings webbsajt. Försäljaren kollapsade och dog senare av en hjärtattack på en närbelägen gata.

Skrivet av: