Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fotbollsstjärnan dödförklarades – återfunnen vid liv fyra år senare

- 07/05/2020, 14:15

Den 33-årige fotbollspelaren Hiannick Kamba förklarades död efter en bilkrasch i Demokratiska republiken Kongo i januari 2016. Nu har han funnits vid liv i Gelsenkirschen i Tyskland.

Hiannick Kamba, 33, spåddes en lysande framtid som fotbollsspelare. 

Som ung spelade han i det tyska storlaget Schalke 04 tillsammans med framtida tyska storstjärnor som Manuel Neuer och Benedikt Höwedes.

Karriären blev dock inte riktigt som han tänkt sig, utan avverkades mestadels i lägre divisioner, fram till att olyckan slog till i januari 2016.

Då dödförklarades Hiannick Kamba, 29 år gammal, i hemlandet Demokratiska republiken Kongo, efter att ha förolyckats i en bilkrasch.

Fast gjorde han verkligen det?

EX-FRUN ANKLAGAS FÖR BEDRÄGERI

Fyra år senare har Kamba nämligen funnits välbehållen och vid liv i Gelsenkirschen i Tyskland, samma stad som hans förra lag härstammar ifrån. 

Istället har en brottshistoria med Hiannick Kambas ex-fru i centrum börjat nystas upp, skriver tyska Bild.

Kamba spelade i samma ungdomslag som tyska landslagsmännen Manuel Neuer (nr.1) och Bendikt Höwedes (nr.4). (Jon Olav Nesvold/TT)

Ex-frun anklagas för bedrägeri efter att hon ska ha förfalskat dokument och därefter inkasserat miljonbelopp på Kambas livförsäkring.

Enligt åklagaren hävdar Kamba själv att han lämnats ensam nattetid under resan till Kongo, och att hans reskamrater tog med sig hans dokument, pengar och mobiltelefon.

OKLART HUR HAN LYCKATS ÖVERLEVA

2018 ska Kamba ha besökt den tyska ambassaden i huvudstaden Kinshasa för att visa att han fortfarande var vid liv. Det ska dock inte varit vidare framgångsrikt då han fortfarande saknade sina dokument.

Det framgår inte hur Kamba har lyckats överleva eller vilka "reskamraterna" var.

Till vardags arbetar Kamba numera för ett energiföretag, och han säger sig vara omedveten om ex-fruns handlingar.

Paret har sedan tidigare ett tioårigt barn gemensamt, och Kamba kommer nu fungera som vittne i målet mot ex-frun.

Läs om fler märkliga fotbollsrelaterade brottshändelser: Fotbollsspelare bet motståndare i snoppen – stängs av i fem år