Fotbollsspelare bet motståndare i snoppen – stängs av i fem år

- 22/02/2020, 19:39

En fotbollsmatch i Frankrike slutade med att en spelare bet en motspelare i könsorganet. Offret behövde sys med tio stygn och förövaren stängs nu av från spel i fem år.

En fotbollsspelare har blivit avstängd i fem år för att ha bitit en motståndare på ett väldigt känsligt ställe.

Det var i november 2019 i östra Frankrike som incidenten inträffade efter en match mellan två amatörlag. 

Lagen Terville och Soetrich hade spelat oavgjort i den lokala serien och stämningen på planen hade varit hätsk. Enligt lokaltidningen Le Republicain Lorrain ska det hela sedan ha urartat.

En spelare från Terville hade börjat slåss med en spelare från Soetrich på parkeringsplatsen utanför arenan. Då ryckte ytterligare en Terville-spelare ut för att försvara sin lagkamrat.

Han försökte separera de båda slagskämparna, men utan större framgång. Soetrich-spelaren svarade nämligen med att bita fredsmäklaren i underlivet.

BÅDA SPELARNA STÄNGS AV

Den bitne mannen behövde sys med ungefär tio stygn och ta ledigt från jobbet i fyra dagar. Han blev även avstängd från spel i sex månader.

Hans angripare blev dock avstängd längre än så, han stängs av i hela fem år.

– Det var ett gräl som spårade ur på parkeringen och skulden ligger på båda två, sa Emmanuel Saling från fotbollsdistriktet Mosellan till Le Republicain Lorrain.

Matchen slutade 1-1, vilket hade inneburit att Terville hade tagit sin första poäng för säsongen. Men nu blev laget straffade med två poängs avdrag för att ha misslyckats att möta säkerhetskraven.

En dag att glömma för den bitne Terville-spelaren som nog önskar att han spelat amerikansk fotboll istället och därmed haft på sig suspensoar.

Och kan du inte få nog av fotbollsskandaler kan du läsa mer här