Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyskland experimenterar med "coronakonsert"

- 03/08/2020, 10:37 -

I Tyskland planerar forskare att studera hur coronaviruset sprider sig i stora folksamlingar. Därför anordnar man nu en "coronakonsert".

Runt omkring i världen testas det och experimenteras hur det nya coronaviruset sprider och beter sig. I Tyskland har man nu tänkt utföra ett rätt så unikt experiment.

För att simulera smittrisken för covid-19 vid större sammanhang ska man nu anordna en "coronakonsert".

Det vill säga en större sammankomst där man kommer att studera hur människor rör sig i lokalen och vart man får mest kontakt med andra.

– Vi vill se vad som egentligen är farligt vid ett stort evenemang. Naturligtvis har man kontakt med andra, men var? Är det nära scenen? Vid ingången, vid serveringen eller kanske redan på resan dit? säger Stefan Moritz till public service-kanalen MDR, skriver TT.

LÄS ÄVEN: Coronasmittat par vägrade karantänorder – fick fotboja

1 500 har anmält sig frivilligt

Man hade tidigare hoppats på ungefär 4 200 frivilliga, men i dagsläget har endast 1 500 anmält sig till experimentet.

Deltagarna kommer dock inte vara helt utan skydd under experimentet. Alla som deltar kommer att få munskydd och handsprit att tillgå.

Experimentet utförs den 22 augusti i staden Leipzig.

MER: Hörselnedsättning kan vara symptom på coronavirus