Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemlösa valpen skulle adopteras av nya ägare som inte dök upp

- 12/09/2020, 09:30

Lilla valpen Vicente gjorde sig fin inför mötet med sina nya ägare – men de dök aldrig upp.

Igår skulle den lilla hemlösa valpen Vicente äntligen få adopteras in en ny kärleksfull familj i Bogota, Colombia. 

Inför mötet med de nya ägarna hade personalen på hundhemmet gett Vicente ett ordentligt bad och satt på honom en liten fluga för att var extra fin.

Men de nya ägarna dök aldrig upp.

– Personen som skulle adoptera Vicente kom aldrig. När han var nyduschad och redo för ett nytt hem så ställde personen in adoptionen, berättar en av de frivilliga på hundhemmet. 

Personalen delade två bilder på Instagram för att visa hur tragiskt det är när hundarna blir övergivna. Bilderna visar en nybadad och tillsynes förväntansfull liten hund, redo för sin nya familj – som alltså aldrig dök upp.

Bildkälla: Instagram/@rescatamebogota

– De frågar varför vi är så hårda i den här processen, det här är varför! Om du vill adoptera måste du komma ihåg att det är ett stort åtagande, djur är inte saker man kan göra sig av med när man känner för det, säger personen på hundhemmet skriver Daily Star.

Men den här historien har faktiskt ett lyckligt slut. Efter att hundhemmet delat de hjärtskärande bilderna på Vicente hörde en annan familj av sig.

Bara timmar senare var Vicente i sitt nya hem.

Bildkälla: Instagram/@rescatamebogota

Läs mer:

Ny hundlag: Måste rastas minst två timmar

Forskningen visar: Så påverkas din hund av att du skriker på den

Hundägare - här är lagarna du måste ha koll på