Tisdag 30 Nov
Stockholm

Kaitlyn, 12, död efter obehandlade lusbett – föräldrarna kan åtalas

Lössbett farligt
Kaitlyn, 12, hittades död. Foto:

En 12-årig flicka har hittats död i sitt hem i staden Macon i Georgia. Detta efter att föräldrarna under flera år helt struntat i hennes smärtor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En fruktansvärd händelse skakar just nu staden Macon i Georgia, USA. 

Efter att 12-åriga flickan Kaitlyn Horton dött misstänks nu föräldrarna för att ha orsakat hennes död.

Enligt lokalradiokanalen WMAZ hittades flickan död familjens hem i närheten av en madrass fylld med ohyra. Obduktionen visar att Kaytilyn dött av hjärtinfarkt och anemi – alltså blodbrist.

Kaitlyn – bilden är från 2016.

Enligt WMAZ ska Kaitlyn haft löss i tre år utan att någon åtgärdade det, och att detta var en av anledningarna till att hon dog. Familjens hem ska också varit smutsigt och fyllt av katter, avföring och ohyra, skriver brittiska Metro.

Levde med konstant smärta

Flickans föräldrar, Joey Yozviak och Katie Horton, kan nu åtalas för mord. Enligt utredningen har 12-åriga Kaitlyn ”lidit av svåra smärtor på grund av oaktsamhet”.

Föräldrarna kan nu åtalas.

Under åren ska familjen haft regelbunden kontakt med socialare, och 2018 gick det så långt att Kaitlyn tvångsförflyttades – men bara för en veckas tid. 

Mamman har erkänt att Kaitlyn inte tvättat sig veckan innan hon hittades död – och enligt grannarna har man inte sett Kaitlyn utomhus på två månader. 

MER: Efter gästens medverkan – nu får Nyhetsmorgon skarp kritik

Kommentera
Kopiera länk
Dela