Obama till hård attack mot Trump.
Obama till hård attack mot Trump. - Foto: Foto: AP Photo/Alex Brandon, AP Photo/ Matt Slocum

Obamas brutala attack mot Trump: "Som en realityshow"

Personliga angrepp och extrem kritik. USA:s före detta president Barack Obama totalsågade Donald Trump inatt. ”Han har varit president för att få uppmärksamhet.”


Donald Trump fick smaka på sin egen medicin när Barack Obama höll sitt första kampanjevent för Joe Biden i natt. 

På ett drive in-möte i Philadelphia fick speciellt invalda lyssna på när USA:s före detta försteman gick till personlig attack mot Trump.

Det är ovanligt att tidigare presidenter kritiserar sina efterträdare, men Obama gick så att säga all in.

Läs mer: Så tycker Trump och Biden i fem viktiga frågor

– Jag hoppades för landets skull att han skulle visa något intresse av att ta jobbet på allvar. Det har inte hänt. Han har använt presidentskapet som en realityshow för att få uppmärksamhet.

Hånade Trumps coronahantering

Obama gick vidare med sågen i sitt tal och kommenterade Trumps hantering av pandemin.   

Han kan inte ens skydda sig själv. Vi lämnade bokstavligen en handlingsplan för pandemier till Vita Huset. De har troligtvis använt den för att stötta upp ett vingligt bord någonstans.

Barack Obama, som anses vara Joe Bidens viktigaste vapen i kampen om presidentposten, var försiktigt positiv inför valet den 3 november.

– Jag har varit arg. Jag har varit frustrerad, men jag har inte tappat hoppet, och anledningen är att jag aldrig har förväntat mig att framsteg går i en rak linje.

Läs mer: Avslöjandet: Så luktar Trump

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".