Sa-blir-Donald-Trumps-liv-om-han-forlorar-presidentvalet-2020
Så blir Donald Trumps liv om han förlorar presidentvalet 2020 - Foto: Google Maps, Emojipedia, Evan Vucci/AP, Steve Helber/AP

Dystra bilden: Så blir Donald Trumps liv om han förlorar valet

Vad händer egentligen om Donald Trump förlorar presidentvalet 2020? Nedan följer några troliga scenarion, och bilden är rätt dyster.


Donald Trump tycks vara en katt med nio liv. Hittills har han överlevt sex konkurser, två skilsmässor och 26 anmälningar om sexuella övergrepp. 

Snart kan han eventuellt lägga till en valförlust mot Joe Biden på listan. Rösterna räknas för fullt, men det tycks bli en utdragen process. 

Men vad händer egentligen om Trump förlorar valet? 74-åringen har lämnat små ledtrådar på hur det kan bli.

Flyr landet? 

– Kanske måste jag lämna landet, jag vet inte, ska Trump själv ha sagt under ett kampanjmöte när ämnet valförlust kom upp. 

Och ja, 74-åringen äger många fastigheter runtom i världen som han kan välja mellan.

Att hoppa in i ett plan och lämna landet kan vara en bra idé, enligt Timothy Snyder, professor på Yale University. 

Han tror nämligen att Trump kan ställas inför rätta på federal nivå, vilket skulle innebära att Trump misstänkts för brott i sin tjänsteutövning. 

– Om du inte är en idiot så har du en flyktplan redo, säger Snyder till The New Yorker.

LÄS MER: Donald Trump riskerar fängelse – här är brotten han misstänks för

Kanske väljer Trump att slå sig ner i Moskva, Ryssland? 74-åringen har länge planerat att bygga ett "Trump Tower" där, skriver BBC.

Bildkälla: Evan Vucci

Skilsmässa?

Om Trump blir kvar i USA kanske han återgår till det liv han hade innan 2016? Då pendlade han mellan att bo i Florida och New York.

Det finns dock en risk att Trumps fru, Melania Trump, 50, inte är med i bilden. Det har nämligen spekulerats om att en skilsmässa är på gång. 

Det verkar dock inte störa Trump nämnvärt. 

 – Jag kan alltid hitta en annan hustru, ska Trump ha sagt, enligt hans tidigare advokat Michael Cohen, skriver DailyMail.

LÄS ÄVEN: 

Valet i USA: Se dramatiska bilderna

Heroin och kokain avkriminaliseras i Oregon

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.