Måndag 23 Maj
Stockholm

Lärare misstänkt för mord efter otäcka fynden: "Kannibalism"

Foto: Maja Suslin/TT/Tysk Polis
Foto: Maja Suslin/TT/Tysk Polis. Foto:

I början av september anmäldes 44-årige Stefan Trogisch försvunnen av sina rumskamrater. Två månader senare hittades delar av hans skelett i en park – och nu misstänker tysk polis att han utsatts för kannibalism.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I början av september anmäldes 44-årige kraftledningsteknikern Stefan Trogisch försvunnen av sin rumskompis. Detta sedan han gått hemifrån en kväll vid midnatt – och aldrig kommit tillbaka.

Det mystiska försvinnandet fick en tragisk förklaring den 8 november, när förbipasserande hittade skelettdelar i en park norr om Berlin. 

Tekniska undersökningar kunde senare säkerställa att de tillhört en människa.

Benen hade flera bitmärken – och tidigt upptäckte tysk polis andra detaljer på skelettdelarna som fick dem att misstänka att Trogisch utsatts för kannibalism, enligt BBC.

För den tyska tidningen BZ uppger en polis att de hittat saker ”som får oss att starkt misstänka att Stefan T föll offer för en kannibal".

Hunden och polismannen på bilden har inget med fallet att göra. Foto: Thomas Johansson/TT

Otäcka fynd gjordes i lägenheten

Att så var fallet konstaterades efter att specialtränade polishundar lett utredarna till den misstänkte gärningsmannens lägenhet. Mannen, som arbetar som lärare i matematik och kemi, greps i hemmet och fördes till häktet.

I hans lägenhet återfanns en bensåg som används inom läkarindustrin, en tom skottkärra, en kylbox och blodspår – som senare visade sig komma från offret.

Utredare ska även ha hittat spår i den misstänkte gärningsmannens dator som tyder på ett intresse för kannibalism. 

Läs mer: Kannibal lämnade över sig själv till polisen – tog med sig likdelar

Offret Stefan Trogisch, 44. Foto: Tysk polis

Träffades på dejtingsajt

Enligt tyska utredare ska Trogisch och den misstänkte gärningsmannen ha haft kontakt på dejtingsidan "Romeo planet". Man misstänker att de stämt träff via forumet. 

Den misstänkte gärningsmannen greps i torsdags misstänkt för mord med sexuella motiv – och har än så länge inte kommenterat anklagelserna, enligt The Sun.

Läs mer: Svält, död och skam – här är historiens värsta kannibaler

Kommentera
Kopiera länk
Dela