Foto: Stella Pictures/Twitter
Foto: Stella Pictures/Twitter

Två män får böta 110 000 kronor – för ett snöbollskrig

Efter ett intensivt snöbollskrig i Hyde Park straffas två unga män med höga böter. Aktiviteten samlade ett stort antal människor, och bryter därmed mot landets coronarestriktioner.


Den 14 januari samlades hundratals människor i Hyde Park, London för att njuta av den vackra, nyfallna snön.

Den trevliga stunden eskalerade snart till ett intensivt snöbollskrig med ett stort antal deltagare. 

Normalt sett hade inte det här varit brottsligt – så länge ingen kom till skada under aktiviteten. 

Men Storbritanniens regering kämpar hårt med att stoppa deras utbredda smittspridning, och enligt de nuvarande coronarestriktionerna får man inte samlas fler än 30 personer samtidigt. 

Två män döms

Och det här får två män, 20 respektive 23 år gamla, sota rejält för. De hålls ansvariga för att ha dragit igång snöbollskriget och straffas med böter – på 110 000 kronor vardera. 

– Vi finner absolut inget nöje i att utdela sådana höga böter till de här unga männen, men deras agerande uppmuntrade hundratals människor att vara i närheten av varandra, säger Damien Miller vid West Yorkshire-polisen till BBC.

Och de två unga männen är inte de enda som gått liknande öden till mötes. Enligt BBC har brittisk polis dömt 42 000 personer till böter för brott mot coronarestriktioner, sedan mars förra året.

Läs mer: 

Fler får biverkningar efter vaccindos två – det här är varför

Risk för kökaos när 5,6 miljoner svenskar ska boka vaccinering

Nytt misstänkt coronasymtom – "Covid-tunga"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.