Kidnappade Sofia Juarez kan ha hittats efter 18 år – genom ett viralt TikTok-klipp.
Kidnappade Sofia Juarez kan ha hittats efter 18 år – genom ett viralt TikTok-klipp. - Foto: Kennewick Police Department och Kiichiro Sato/TT

Sofia kidnappades för 18 år sedan – kan ha hittats på TikTok

För 18 år sedan blev fyraåriga Sofia Juarez kidnappad och sedan dess har flickan varit spårlöst försvunnen – fram tills nu. Genom tips om en viral TikTok-video kan Sofia nu vara nära att hittas.


Den 4 februari, 2003, dagen före sin femårsdag, blev Sofia Juarez, kidnappad i amerikanska Kennewick i Washington.

"Sofia var, är fortfarande, älskad av alla som kände henne", går att läsa på polisens tipssajt rörande kidnappningen

Sofia kan ha hittats i viral TikTok-video

Nu har polisen fått ett nytt spår i sökandet efter Sofia, som de återupptog för bara några månader sedan. Med hjälp av datorgenererade fotografier på hur flickan skulle se ut idag har de fått in flera tips, men ett sticker ut – i form av en viral video på appen TikTok.

I videon ses en journalist prata med en 22-årig kvinna i staden Culiacan i Mexiko och när han frågor om hon ser fram emot sin kommande födelsedag får han ett minst sagt oväntat svar.

Fyraåriga Sofia Juarez till vänster och en datorgenererad bild av hur hon skulle se ut idag. Bildkälla: Kennewick Police Department

– Jag är inte glad över det för jag har mycket att tänka på. Ärligt talat gillar jag inte min födelsedag. Jag blir chockad varje gång jag har en till, säger hon och fortsätter:

– Jag vill hälsa till min moster och mormor, jag vill att de kommer och hämtar mig för jag har blivit kidnappad. De säger att jag blev kidnappad. 

"Finns väldigt tydliga likheter"

Nu jobbar polisen i Kennewick febrilt med att försöka hitta kvinnan, som är hemlös, för att kunna göra ett DNA-test.

– Det finns väldigt tydliga likheter, säger polisens utredare Al Wehner, om kvinnan i videon och Sofia, till CNN.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!