Esther Nakajjigo and Ludovic Michaud i Arches National Park.
Esther Nakajjigo and Ludovic Michaud i Arches National Park. - Foto: Privat

Kvinna dog i nationalpark – krossades av vägbom

Det nygifta parets resa till Arches National Park i USA slutade i tragedi. Ludovic Michaud fick se sin fru Esther Nakajjigo, 25, halshuggas av en vägbom.
– Allt känns meningslöst, säger Michaud.


I juni förra året ville Ludovic Michaud visa sin nyblivna fru Esther Nakajjigo en av sina favoritplatser på jorden – nationalparken i Arches i Utah, USA. 

Men drömresan blev en mardröm, för paret som träffades när de båda studerade i USA. 

Vid en parkeringsplats i nationalparken tog vinden tag i en olåst metallbom. Bommen svängde in i passagerarsidan på parets bil och träffade Nakajjigo i huvudet och nacken, och hon dog bara 25 år gammal, skriver NBC. 

Utsikt över Arches nationalpark. Foto: TT/AP Photo/Lindsay Whitehurst

Kräver 270 miljoner dollar

Nu kräver Michaud och Nakajjigos föräldrar kompensation från National Park Service på 270 miljoner dollar. Enligt ersättningsansökan skulle olyckan kunnat undvikas om bommen varit låst med ett enkel hänglås. 

Även Nakajjigois ställning i hemlandet Uganda tas upp. Där var hon en känd kvinnorättsaktivist och var särskilt engagerad i att minska tonårsgraviditeter.   

Michaud skadades inte fysiskt i olyckan, men lider av posttraumatisk stress.  

– Allt känns helt meningslöst sedan jag förlorade Nakajjigoi. Jag kunde inte jobba ordentligt på flera månader. Jag har fortfarande svårt att koncentrera mig, men jag försöker, säger han till NBC.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.