Belgien drabbas av fler översvämningar.
Belgien drabbas av fler översvämningar. - Foto: Wiktor Nummelin / TT & Twitter.

Nytt regnoväder i Belgien skapar ytterligare översvämningar

Under lördagskvällen drog ännu ett regnoväder in över Belgien och har resulterat i fler översvämningar. I de drabbade städerna spolas bilar bort av vattnet på gatorna.


Sedan ungefär en vecka tillbaka har flera länder i västra Europa drabbats av kraftiga regnoväder som resulterat i översvämningar. I Belgien, Tyskland och Nederländerna har över 200 människor dött och flera hus har rasat samman. I Belgien har 36 personer omkommit och sju personer saknas fortfarande. 

Under helgen har Belgien drabbats av ytterligare översvämningar. Mest drabbad är staden Dinant i regionen Vallonien. Regnovädret drog in under lördagskvällen och resulterat i att vattennivån i staden stigit med hela 1,5 meter, enligt tidningen Météo Express.

– Jag har bott här hela mitt liv, men jag har aldrig sett något liknande, säger , vice borgmästare i Dinant, till AP.

Bilar flyter runt genom staden 

På sociala medier sprids nu filmer som visar hur vattnet blivit en flod genom staden, som tar med sig bilar. 

Även städerna Namur och Brabant, i Vallonien, har drabbats av översvämningar. Det är samma städer som drabbades av förra veckans oväder, men den här gången ska situationen var ännu värre, enligt vice borgmästaren Closset. 

Belgiens kriscenter varnar invånarna om att ovädret kan pågå i flera dagar till. 

Översvämningar blir allt vanligare 

Experter menar att dessa typer av översvämningar och naturkatastrofer kommer att bli allt vanligare samt allvarligare, på grund av klimatkrisen. Därför kommer länder behöva anpassa sig och förbereda sig inför framtida översvämningar, rapporterar AP. 

Bildkälla: Wiktor Nummelin/TT.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.