Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisbrott utreds efter internetfilm

Nyheter | 19/04/2009 15:13

En 19-åring får sju tänder utslagna under polisbehandling.

AUSTRALIEN. När sonen blev misshandlad av polisen lade mamman upp en video av incidenten på internet. Nu har polischefen på Surfers Paradise i Australien bett om en utredning.

Den 19-åriga killen blev arresterad på en strandfest med ett gäng andra ungdomar. De hade stört ordningen. Väl inne på polisstationen bad polisen 19-åringen ta av sig sockorna, vilket han försökte men inte kunde eftersom han hade handklovar på sina händer bakom ryggen.

Plötsligt tar polisen ett grepp på honom och slänger her honom på golvet. Han landar med huvudet före och på videon kan man se en pöl av blod på golvet.

Tandläkarräkningen för sprickor i käken och sju brustna tänder gick på runt 180 000 kronor, pengar som 19-åringen fått lägga ut själv eftersom polisen tidigare inte velat utreda händelsen.

Men, så lade mamman upp filmen på nätet och fick polischefen att känna "oro". Nu är händelsen under utredning, skriver News.com.au.

Se videon

Skrivet av: