Torsdag 21 Okt
Stockholm

Här fångas Lars, 28, på video – innan mystiska försvinnandet

Lars Mittank, 28, försvann spårlöst i juli 2014.
Lars Mittank, 28, försvann spårlöst i juli 2014. Foto: BKA Germany/Federal Criminal Police Office/Wikimedia Commons och Youtube

I juli 2014 uppsökte den tyske Lars Mittank, 28, en läkare på flygplatsen i bulgariska Varna för att undersöka sitt skadade öra. Men mitt under besöket reste sig den unge mannen upp, rusade ut från flygplatsen och försvann spårlöst – något som också fångades på film.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mellan den 30 juni och den 8 juli 2014 befann sig Lars Mittank, 28, på semester med sina vänner i den bulgariska kuststaden Varna. 

Kompisgänget, som lärt känna varandra i skolan, bodde på Golden Sands Resort, och resan kantades till stor del av festande, vilket skulle resultera i att Lars behövde uppsöka en läkare den där varma julidagen då han försvann spårlöst.

Fotbollskonflikten på baren i Varna

Kvällen den 5 juli hamnade 28-åringen, som var ett hängivet fan av fotbollsklubben SV Werder Bremen, i konflikt med fyra manliga Bayern München-supportrar på en lokal bar.

I samband med detta tappade vännerna bort Lars och vad som hände därefter är oklart, men morgonen därpå dök han upp på hotellet och uppgav att han blivit misshandlad.

Stranden vid Golden Sands Resort i Varna. Foto: Annado/Alamy/Stella Pictures

Medan vissa av vännerna hävdat att han ska ha blivit slagen av de fyra supportrarna, har andra uppgett att dessa ska ha betalat någon annan för att utföra misshandeln.

Tvingades senarelägga hemresan

Misshandeln lämnade Lars med en skadad käke, sår och en sprucken trumhinna. Han besökte därför en läkare som skrev ut antibiotika för att förhindra att infektioner i såren skulle uppstå i sommarvärmen.

Under läkarbesöket uppmanades han dessutom att senarelägga sin hemresa till Tyskland för att inte förvärra skadan i sitt öra. 

Vännerna erbjöd sig att stanna kvar med Lars, men han tackade nej till erbjudandet och tog in på ett hotell i närheten av flygplatsen när resten av gruppen reste hem den 7 juli.

Lars Mittank. Bildkälla: BKA Germany/Federal Criminal Police Office

Gömde sig i hotellets hiss

Väl på hotellet ska den unge mannen ha börjat uppträda märkligt. Övervakningsbilder från hotellets kameror ska ha visat hur Lars gömt sig i hissen innan han lämnade hotellet under flera timmar natten mot den 8 juli.

Enligt vittnen på hotellet sa en märkbart panikslagen Lars flera gånger att han inte ville dö, och ringde flera skärrade samtal till sin egen mamma om att någon eller några försökte råna och mörda honom.

– Jag var så orolig, har mamman tidigare sagt enligt tyska Der Spiegel.

Lars Mittank: "Jag vill inte dö här"

Dagen därpå, den 8 juli, checkade Lars ut från hotellet och tog sig till Varnas flygplats. Väl där besökte han en läkare för att återigen undersöka sitt öra, som blivit så pass bra att läkaren bedömde att han kunde flyga hem.

Men mitt under läkarbesöket, när en byggarbetare klev in i lokalen, reste sig Lars plötsligt upp och ska då, enligt Mel Magazine, ha sagt "jag vill inte dö här. Jag måste ut härifrån".


Därefter rusade 27-åringen, utan sina tillhörigheter, ut ur lokalen och flygplatsbyggnaden – något som fångas på en kuslig video från övervakningskamerorna.

Efter att ha försvunnit ur bild ska han, enligt vittnen, ha tagit sig över ett 2,5 meter högt taggtrådsstängsel och försvunnit in i en närliggande skog. 

Polisens sökande fortsätter

Sedan dess har Lars varken setts eller hörts av, och än idag gäckar det mystiska försvinnandet polisen som fortsatt söker efter den 180 centimeter långa, blonda, Lars Mittank.

Läs om fler olösta försvinnanden här.

Källor: Federal Criminal Police Office GermanyDer Spiegel, All That's Interesting och Mel Magazine

Kommentera
Kopiera länk
Dela