Gabby Petito, 22, ströps till döds.
Gabby Petito, 22, ströps till döds. - Foto: FBI/AP/TT

Dödsorsaken fastställd: Gabby Petito, 22, ströps till döds

Publicerades: 12 Okt 2021, 20:53

Den 22-åriga Gabby Petito hittades död i en nationalpark i Wyoming i september. Nu slår obduktionsrapporten fast att kvinnan dött genom strypning, och jakten på Petitos fästman Brian Laundrie, 23, fortsätter.


Det var den 19 september som Gabby Petito, 22, hittades död i en nationalpark i Wyoming. Detta efter att ha varit försvunnen i över tio dagar.

Nu har obduktionsrapporten presenterats och i denna slår man fast att Petito ströps till döds. Det rapporterar New York Post.

Jakten på Brian Laundrie fortsätter

Ända sedan den unga kvinnan anträffats död har man sökt efter hennes fästman Brian Laundrie, 23, eftersom Petito försvann i samband med deras gemensamma roadtrip. Läs mer om det här.

Fästmannnen är inte formellt anklagad för mordet på Petito, men FBI har utfärdat en nationell arresteringsorder för honom eftersom han är en "person av intresse", och för att han använt kvinnans bankkort efter det att hon försvann.

/
USA
Relaterat
Gabby Petito, 22, mördades i en nationalpark – det här är allt vi vet
Gabby Petito försvann under en roadtrip med sin pojkvän Brian Laundrie. 22-åringen hittades senare död i en nationalpark och FBI har inlett en mordundersökning kring dödsfallet, som omgärdas av en rad mystiska omständigheter.
FBI utfärdar arresteringsorder för Gabby Petitos pojkvän Brian Laundrie
FBI har utfärdat en nationell arresteringsorder för Gabby Petitos fästman Brian Laundrie. Laundrie har vägrat samarbeta med polisen om dödsfallet – och försvann för en dryg vecka sedan.
Paret filmade Gabby Petitos van – stod övergiven i nationalpark
Den 25 augusti kom sista levnadstecknet från den nu döda Gabby Petitio, 22. Två dagar efter det åkte Jenn och Kyle Bethune förbi hennes övergivna skåpbil – som stod parkerad inte långt från där kroppen hittades. – Den såg mörk och övergiven ut, säger Jenn Bethune.
Senaste nytt

Rekordrubin såld i New York

Nytt covidvaccin testas – ska klara mutationer

Ett nytt vaccin mot covid-19 – som kan användas mot muterade virus – testas just nu på människor, enligt ett pressmeddelande från Karolinska universitetssjukhuset.

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

1 timme sedan
Mängden gamla solcellspaneler och vindturbinblad väntas mångdubblas i takt med att solenergi- och vindkraftanläggningar växer. Men Sverige är inte redo att hantera den förväntade mängden av uttjänta solcellspaneler och vindturbinblad i framtiden, slår Riksrevisionen fast i ny rapport.

Nytt åtal mot Donald Trump

2 timmar sedan
USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning om hur han hanterat hemligstämplade dokument efter sin tid i Vita huset. Justitiedepartementet har inte bekräftat åtalet.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

2 timmar sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

igår 23:24
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.