Lördag 29 Jan
Stockholm

Ava, 12, mördades i brutalt knivdåd – 14-årig pojke gripen

Ava White, 12, mördades i ett knivdåd i Liverpool.
Ava White, 12, mördades i ett knivdåd i Liverpool. Foto: Privat/Trinity RC Primary och Johan Nilsson/TT

När julljusen skulle tändas i Liverpool uppstod en dispyt mellan två grupper av barn. Bland dem fanns Ava White, 12, som vid konflikten höggs med kniv och dog av vad som beskrivs som "katastrofala skador". Nu misstänks en 14-årig pojke för mordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under torsdagen i förra veckan, i samband med att julljusen skulle tändas på Church Street i Liverpool, som en konflikt uppstod mellan två grupper av barn.

Ett av barnen, 12-åriga Ava White, var där med flera tjejkompisar – men kom aldrig hem igen.

Ava White, 12, knivhöggs: "Katastrofala skador"

Ava White ska ha varit inblandad i en verbal dispyt med en grupp pojkar som sedan eskalerade, och som sedan slutade med att flickan överfölls och knivhöggs flera gånger, rapporterar BBC.

Ava White. Foto: Privat

Vittnen på platsen ska ha utfört hjärt- och lungräddning på Ava som, enligt polisen, fick "katastrofala skador" efter dådet. Flickan fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda och hon avled där av skadorna.

14-årig pojke misstänks för mordet

Strax efter knivdådet kunde polisen, enligt BBC, gripa fyra tonårspojkar. Under måndagen ställs en 14-årig pojke, som pekas ut som huvudansvarig för mordet och som bar kniv när han greps, inför rätta. 

De resterande pojkarna, som är mellan 13 och 15 år, har släppts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela