Lördag 21 Maj
Stockholm

Flera döda i bombdåd i Afghanistan

Herat är Afghanistans tredje största stad. Bilden togs i samband med att talibanerna tog över makten i mitten av augusti i fjol.
Herat är Afghanistans tredje största stad. Bilden togs i samband med att talibanerna tog över makten i mitten av augusti i fjol. Foto: TT

Minst sju människor har dödats och ytterligare nio har skadats i ett bombdåd mot en minibuss i staden Herat i Heratprovinsen i västra Afghanistan, enligt lokala företrädare för talibanerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Bombdådet genomfördes i närheten av en busstation i en stadsdel som huvudsakligen befolkas av den shiitiska minoritetsgruppen hazarer. Preliminära uppgifter tyder på att en sprängladdning fästes vid fordonets bränsletank.

Ingen grupp har hittills sagt sig ligga bakom attacken. Terrorstämplade extremistgruppen IS har genomfört många liknande attacker mot den hazariska minoriteten.

Säkerhetsläget i Afghanistan har till stora delar förbättrats sedan talibanerna tog över makten i mitten av augusti i fjol, men varje vecka inträffar det flera attacker runtom i landet.

Herat, som ligger nära gränsen till Iran, är Afghanistans tredje största stad.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela