Conner Landers, 7, attackerades av en hund när han gick hem från skolan.
Conner Landers, 7, attackerades av en hund när han gick hem från skolan. - Foto: Parker County Sheriff’s Office och Z1B/Alamy/Stella Pictures

Sjuårig pojke attackerad av hund: "Nervskador i ansiktet"

När Conner Landers, 7, var på väg hem från skolan i Reno, Texas, blev han svårt skadad i en hundattack. I sista stund räddades han av hundens ägare – hans granne.


Det var i slutet av januari som sjuårige Conner Landers, likt varje annan vardag, gick från skolbussen mot sitt hem i Reno, Texas.

Men promenaden hem skulle sluta på ett förödande sätt.

Conner Landers attackerades av hund

När Conner Landers klivit av bussen attackerades han nämligen av en hund som tagit sig ut ur en inhägnad i en närliggande trädgård. Pojken släpades ner längs med gatan av hunden, som samtidigt bet honom i ansiktet, huvudet och i armarna, enligt den lokala tv-stationen 21 CBS DFW. 

Inte förrän en kvinna i närheten hörde oljud kunde pojken räddas – i sista stund. Med en pinne lyckades kvinnan få hundens uppmärksamhet, som då tog upp jakten på henne istället.

Mamman: "Behöver flera operationer"

Conner Landers fördes med ambulans till sjukhus där han vårdades för sina svåra skador.

– Han genomgick operationer i över tre timmar för att reparera nervskador i ansiktet och för att sy igen mer än två dussin öppna sår i ansiktet, på huvudet och kroppen, säger pojkens mamma Cassandra Ware till 21 CBS DFW och fortsätter:

– Läkarna räknar med att han behöver flera operationer. 

Pojken ska även behöva rehabilitering för att kunna använda sin ena arm igen.

Hunden avlivades av veterinär

Kvinnan som räddade pojken har belönats med drygt 4 500 kronor och ägaren till hunden, en boxer/bullmastiff, har gripits av polis, rapporterar 21 CBS DFW.

Hunden ifråga avlivades av veterinär efter attacken, och Conner Landers mamma betonar att hon inte hyser något agg mot hunden eller hundrasen – utan snarare mot ägaren.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!