Ryssland uppger att de drar tillbaka militära stykor från Krimhalvön.
Ryssland uppger att de drar tillbaka militära stykor från Krimhalvön. - Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT och Russian Defense Ministry Press Service/AP/TT

Ryssland: Styrkor lämnar Krimhalvön

Ryssland meddelar nu att militära styrkor håller på att lämna Krimhalvön. Beskedet har dock inte kunnat verifieras av andra parter.


Under de senaste veckorna har konflikten mellan Ryssland och Ukraina, som sträcker sig långt bak i historien, trappats upp.

Men enligt Ryssland trappar man nu ned.

Ryssland lämnar Krimhalvön – enligt egen utsago

Det har redan avgått tåg över den bro över Kertjsundet som förbinder den annekterade Krimhalvön med Rysslands fastland, meddelar det ryska försvarsdepartementet enligt nyhetsbyrån Interfax.

Beskedet har, likt tisdagens liknande besked, ännu inte kunnat verifieras av andra parter. Ryssland förklarar samtliga dessa förflyttningar med att övningar som har arrangerats är avklarade.

Vladimir Putin: Ryssland vill inte ha krig

Rysslands president Vladimir Putin sade på tisdagen att han inte vill ha krig och att han är redo att förhandla med USA och Nato. 

USA:s president Joe Biden svarade senare att han också är beredd att fortsätta framåt på diplomatisk väg.

USA har varnat för ryskt anfall 16 februari

USA har tidigare pekat ut onsdagen som ett möjligt startdatum för en rysk offensiv mot östra Ukraina, med hänvisning till egna underrättelseuppgifter. Läs mer om det här.

Ryssland har tillbakavisat alla uppgifter om anfall, trots den enorma mobilisering som skett kring Ukraina.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!