Stockholm

Pavel Gamov (Sverigedemokraterna)

Pavel Gamov, född 1989 i Moskva, är en sverigedemokratisk politiker. Han valdes in som riksdagsledamot 2014. Gamov har innehaft positioner som gruppledare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige, landstingsråd och ledamot i landstingsfullmäktige, distriktsordförande i SD Uppland samt suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse.


Genom åren har Gamov befunnit sig i flera skandaler. Bland annat 2014 då det framkommit att han haft diskussioner och kontakt med Nationaldemokraterna angående ett införande av dödsstraff i Sverige. 2017 började det blåsa igen kring politikern efter en resa till Moskva med en kvinnlig kollega och Nyheter Idag-grundaren Chang Frick. Det uppnystades att resan inte betalats av en polsk organisation, något som Gamov påstod, men av den ryska staten. Gamov hade krävt att värden skulle "betala för hans spritnotor" och det mest uppmärksammade är att han sen ska ha skrikit och trakasserat sin kvinnliga kollega. Någonting som Frick gått ut och berättat.


Efter fadäsen kunde Nyheter24 rapportera att Gamov uppmanas av sitt parti att lämna sina politiska uppdrag. Enligt Mattias Karlsson kommer han att uteslutas om han själv inte väljer att avgå. Efter det valde Gamov att träda ur partiet i Uppsala via e-post. Det är ännu oklart hur det blir med hans plats i riksdagen.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.