Mimmi Kapell
Mimmi Kapell har ett hemlig knep när det kommer till rumpträning. - Foto: mimmikapells/Instagram

Träningsprofilen Mimmi Kapell: Så tränar du dig enklast till större rumpa

Mimmi Kapell, 28, är den personliga tränaren som specialicerat sig på rumpa och lår. En vanlig fråga hon får är just hur man kort och gott får en större rumpa, och enligt Mimmi är det inte så svårt som folk tror.


Mimmi Kapell, 28 är den personliga tränaren som under de senaste åren fullkomligt exploderat på sociala medier. Idag driver hon ett eget företag och tränar tillsammans med några av Sveriges största influencers. 

Mimmi har nischat in sig på träning av rumpa och lår och hennes träningsprogram har blivit väldigt populära där hon bland annat har haft en "booty challange" som håller på i åtta veckor. Fokusen där är att bygga upp gluteus maximus. 

Idag har hon tre döttrar tillsammans med sin pojkvän Rasmus Abnersson och paret lever ett idylliskt liv i Vendelsö. Men Mimmi är en riktig baddare på att parera familjeliv och den aktiva livsstilen. 

Mimmi Kapell: "Vanligaste misstaget folk gör när de tränar rumpa

Mimmi har tidigare gästat podden"I sanningens namn" där hon berättade en del om sin träning och specifikt då rumpträningen. En fråga Mimmi ofta får handlar om knep kring hur man bäst tränar rumpan för att få den att öka i volym. 

Mimmi har gjort sig en karriär på att hjälpa människor med sin träning. Bildkälla: mimmikapells/Instagram

– Det vanligaste felet är ofta att man inte vågar utmana sig själv. Tränar du inte på en nivå som är utmanande kommer du inte att utvecklas och musklerna att växa. Så du måste öka. Klart du kan underhålla dina muskler med lättare vikter, annars måste du utmana dig och inte köra för lätt, säger hon. 

– Sen när det kommer till att just bygga muskler i just rumpan är det jätteviktigt att aktivera musklerna i rumpan och värma upp musklerna innan du sätter igång, så du verkligen känner att du har kontakt med musklerna innan du på riktigt kör igång, fortsatte hon. 

Hon poängterar också att det är viktigt att få i sig nog med protein för att på så sätt kunna bygga muskler. 

– Ska du bygga måste du ÄTA. Man kan inte bygga muskler på gurka och vatten utan kroppen behöver näring och mycket protein för att kunna öka i volym. Och ledsna inte för att du inte får resultat efter två dagar, håller du i detta så kommer du tillslut att saker börjar att hända.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!