Föremålen i ditt hem kan ge klirr i kassan.
Föremålen i ditt hem kan ge klirr i kassan. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Claudio Bresciani/TT

Dolda guldgruvorna i ditt hem – här hittar du dem: "Värt 33 000 kronor"

Börjar det eka tomt på kontot? Då kan det vara läge att ta en närmare titt i din bostad. Det finns nämligen många oanvända prylar som kan ge lite skönt klirr i kassan. Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket, reder ut var de största guldgruvorna i hemmet finns.


Är det lite skralt i hushållskassan? Då gör du rätt i att se dig om i ditt hem. Det kan nämligen finnas en hel del föremål som, om de säljs på andrahandsmarknaden, kan ge lite extra klirr i kassan. 

– Enligt en Sifo-undersökning vi gjorde i början av året så har genomsnittssvensken oanvända prylar hemma till ett värde av 33 000 kronor. Mest pengar kan man tjäna på att rensa garaget eller förrådet. Där gömmer sig nämligen oanvända saker till ett värde av 8 700 kr, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket, till Nyheter24.

Undersökningen i fråga, som genomfördes mellan den 9 och 16 januari i år och besvarades av 1 049 personer i åldrarna 18-79 år, är riskrepresentativ. 

Lyxfällan-coachen Philip Diabs bästa tips – så räddar du din ekonomi: “Våga…”

Foto: Oscar Olsson/TT

Var finns de oanvända prylar i hemmet?

Men garaget eller förrådet är inte det enda utrymmet där dolda inkomstkällor kan finnas. Här är de andra platserna där oanvända prylar tenderar att finnas och vad de kan vara värda:

  • Kök: 8 600 kronor
  • Garderob: 5 900 kronor
  • Vardagsrum: 3 700 kronor
  • Barnrum: 3 500 kronor
  • Sovrum: 2 600 kronor

Ikea-föremålen du INTE ska slänga – är värda en förmögenhet: "Kostar lätt 20 000"

/
Senaste nytt

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.

Här är maten Arbogakvinnan Johanna Möller får äta i fängelset

10 Sep 2023, 12:20
Johanna Möller, även känd som Arbogakvinnan, sitter fängslad på kvinnoanstalten i Ystad. Här har hon möjlighet att arbeta, utbilda sig och gå på yoga – men vad får hon att äta? Det har Nyheter24 tagit reda på.