Hur utformar man en Blocket-annons på bästa möjliga sätt?
Hur utformar man en Blocket-annons på bästa möjliga sätt? - Foto: Oscar Olsson/TT och Henrik Montgomery/TT

Så blir du en supersäljare på Blocket – steg för steg: "Lönar sig"

Många vänder sig till Blocket för att sälja av oanvända prylar i hemmet. Men hur gör man egentligen för att lyckas med försäljningen och tjäna de där extra slantarna? Nyheter24 frågade Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket, om de bästa tipsen för att bli en supersäljare.


Att rensa hemma kan ge rejäl ekonomisk utdelning. 

Nyheter24 har nämligen tidigare rapporterat om hur genomsnittssvensken, enligt en Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av Blocket, har oanvända prylar till ett värde av 33 000 kronor. 

Dolda guldgruvorna i ditt hem – här hittar du dem: "Värt 33 000 kronor"

"Annonsen är superviktig"

Men när man väl rensat ut exempelvis förråd och garderober så gäller det ju också att få prylarna sålda. En av de platser man kan vända sig till då är Blocket. 

Det gäller dock att utforma sin annons på rätt sätt för att potentiella köpare ska slå till. 

– Annonsen är superviktig och det lönar sig verkligen att lägga ner lite möda på både text, bilder och rubrik,  säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket, till Nyheter24. 

Foto: Oscar Olsson/TT

Så skriver du texten i din Blocket-annons

Hur ska man då tänka när man sitter framför datorn och mobilen och skapar Blocket-annonsen? Ebba Rosencrantz har några handfasta tips kring både rubrik och text.

– Börja med att sätta en tydlig och lockande rubrik. I rubriken kan du till exempel nämna saker som skick, märke och material, säger Ebba Rosencrantz och fortsätter:

– När det kommer till själva annonstexten och beskrivningen av varan är det alltid bra att vara så utförlig som det bara går. Skriv ut märke, mått, ålder, skick och annat som kan vara av intresse. Om du vet vad motsvarande vara kostar ny så är det också bra att skriva ut det så att eventuella köpare får en bild av hur mycket de kan spara på att köpa den begagnat. Om du har kvittot kvar är det också bra att skriva det i annonsen. 

Foto: Oscar Olsson/TT

"Lägg tid och energi på att ta bra bilder"

Inte helt oväntat spelar bilden också stor roll, menar Ebba Rosencrantz.

– Se till att lägga lite tid och energi på att ta bra bilder. Det är verkligen värt det! Ta stilrena, avskalade bilder utan en massa saker i bakgrunden. Se till att fota i bra ljus, helst dagsljus och välj en vit bakgrund om det går. Det är också bra att ta bilder ur många olika vinklar, och se till att även fota eventuella fel och brister.

Ikea-föremålen du INTE ska slänga – är värda en förmögenhet: "Kostar lätt 20 000"

Sätt ditt pris med omsorg

Vilket pris du sätter på prylen du lägger ut till försäljning kan förstås också ha en inverkan på huruvida den blir såld eller ej. Ebba Rosencrantz förklarar hur du ska tänka: 

– När det kommer till prissättning så är det såklart viktigt att sätta ett rimligt pris, kolla runt lite på Blocket och se vad andra tar för liknande varor. Ju lägre pris desto snabbare försäljning kan du räkna med, men om du inte har bråttom kan du såklart testa att sätta ett högre pris. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!