Wincent är den som delar ut uppdragen i Farmen.
Wincent är den som delar ut uppdragen i Farmen. - Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Wincent avslöjar sanningen om uppdragen i Farmen: “Produktionen har…”

I Farmen vet man att det vankas uppdrag eller belöningar när Wincent kommer åkande på sin traktor. För Nyheter24 avslöjar han sanningen om hur det hela går till egentligen...


I TV4:s succéprogram Farmen ska deltagarna leva som bönder gjorde på 1800-talet, vilket innebär brist på lyx och bekvämligheter. På gården finns nämligen inget rinnande vatten och ingen el, och måltiderna består allt som oftast av gröt och rotsaker. 

Farmen säsong 16 sänds just nu 

Långköraren Farmen har haft hela 16 säsonger, men grundkonceptet är fortfarande detsamma. Varje vecka ska farmarna bygga diverse saker på gården, eller tillaga något i det spartanska köket, och om de lyckas med detta väntar belöningar. 

Här kan du läsa om vad som händer med den pittoreska Farmen-gården efter inspelningen

Farmen 2023 spelades in på gården Norra Brandstorp. Foto: TV4/Farmen

Farmen 2023: Hans Wincent är mentor och expert

Farmen 2023 är just nu i full gång, och det här blir Hans Wincents fjärde år som mentor sedan han tog över som efter Gutta Andersson. Och Wincent har blivit en minst sagt folkkär profil sedan dess. 

Precis som alla andra år är det därmed Wincent som går igenom uppdragen med veckans storbonde, och det var just under en sådan genomgång där det skedde ett litet missförstånd. 

Wincent förklarar uppdragen för storbonden Viktor. Foto: TV4/Farmen

Här kan du läsa om missförståndet mellan Wincent och Viktor Bergström i Farmen 2023

Farmen-Wincent avslöjar sanningen om uppdragen i programmet

Det är även Wincent som kommer tillbaka till gården Norra Brandstorp för att kolla om uppdragen faktiskt är avklarade, och som i så fall delar ut en belöning till farmarna. 

Men är det faktiskt Wincent som bestämmer huruvida uppdragen blir godkända, så som det ser ut på tv? Eller har Farmen-produktionen ett finger med i spelet? Det avslöjar Hans Wincent i en intervju med Nyheter24

– Jag skulle säga att jag i alla fall har den avgörande rösten. Det har ju faktiskt hänt under tidigare säsonger att produktionen har varit väldigt säkra på att det är godkänt när jag kommer. Och sen när jag har gått runt och tittat så har jag tagit någon producent åt sidan och sagt att "det här kan vi inte godkänna, bara så att du vet om det innan domen faller så att säga", säger Farmen-Wincent och fortsätter: 

– Och då blir det ju så, för jag godkänner ingenting som jag inte tycker är tillräckligt bra. 

När Karin var storbonde fick även hon instruktioner från Wincent. Foto: TV4/Farmen

Farmen-Wincent berättar: "Inte någon i produktionen..."

Det har faktiskt hänt att Wincent valt att underkänna uppdrag på grund av misstag som produktionen inte noterat innan han kom till gården. 

– Det kan vara så att det har stuckit ut spikar ur något koskydd, vilket hände för något år sedan. Och det hade ju inte någon i produktionen sett förrän jag kom, och då blev det underkänt, berättar Wincent. 

Men precis allt kring uppdragen verkar Wincent däremot inte själv bestämma helt själv.

– Sista ordet har jag, som sagt. Sen bestämmer jag väl inte allt innan dess, om jag säger så. Men om det är fatalt fel så är det jag som säger det, säger Wincent – en aning kryptiskt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.