Kärleksrykten i Robinson
Så gick det med kärleksryktena i Robinson. - Foto: Skärmbild/Youtube och Skärmbild/TV4

Kärleksryktena och paren i Robinson – så gick det sen: "Oj, wow"

Under säsongerna av Robinson har flera kärleksrykten spridits mellan lagkamraterna och bland tittarna. Nyheter24 listar fem par och hur det gick för dem.


Första säsongen av Robinson sändes 1997 och sedan dess har programmet bjudit på drama, intriger och fysiska utmaningar. Men något som vi har fått se emellanåt genom säsongernas gång är lite kärlekskänslor som cirkulerar i luften.

Nyheter24 går igenom fem par som fick fjärilar i magen av varandra under respektive säsong och svarar på hur det gick för dem. 

Valentino Demina och Julie Joanzon (2022)

Valentino och Julie under Robinson 2022. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Robinson 2022 bjöd på starka karaktärer och bland dessa var Anis Don Deminas bror Valentino Demina och Julie Joanzon. Under säsongen blev deltagarna snabbt nära med varandra och andra lagmedlemmar reagerade på Valentino och Julies relation. Andreas Haraldsson var en av de som påpekade parets relation redan under säsongen.

– Laget har något slags kärlekspar om ni inte har märkt det. Valentino och Julle, de myser med varandra konstant, sa Andreas i programmet enligt Hänt.

Flera deltagare uppmärksammade relationen. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Däremot svarade Valentino under en intervju med Hänt 2022 att det inte var den typen av kärlek mellan honom och Julie.

– Alla var fina med varandra, vi var ju ett lag. Man bor ihop och man lever ihop, men det är ingen romans. Jag skulle säga att det var teamkärlek, laganda skulle jag kalla det.

Julia Franzén och Kristove Rueda (2020)

Julia och Kristove fann varandra under Robinson 2020. Bildkälla: Skärmbild/Youtube

Under säsongen i Robinson när Julia Franzén och Kristove Rueda var med gick det rykten om att deltagarna hade blivit kära i varandra. De hjälpte varandra och blev snabbt vänner på ön. När säsongen sändes var det flera som frågade paret om det blev något mer än vänskap, vilket Kristove förnekade.

– Vi har en fantastisk vänskapsrelation. Vi har skrattat mycket åt spekulationerna då vi hängde ihop hela tiden på ön, åkte ut tillsammans och sedan umgicks efter programmet så förstår jag att ryktena kan gå. Men vi har alltså inte haft ett romantiskt förhållande, sa Kristove under en intervju med Hänt 2020.

Julia och Kristove under Robinson 2020. Bildkälla. juliafranzen.se/Instagram

Däremot var Julia inte lika självklar i sitt svar under en intervju med Expressen 2021 när de frågade henne om "hon har varit eller är kär i Kristove".

– Jag älskar honom jättemycket och jag vet att det är samma med honom. Jag vet inte vad jag ska säga, jag passar på den.

Julia blev en stark karaktär under säsongen. Bildkälla: juliafranzen.se/Instagram

Senare under 2020 träffade Julia Bingo Rimér men relationen avslutades kort därefter. 2021 började Julia och Bingo träffas igen och har sedan dess varit ett par.

Pascal Mazza Ramsby och Nicoline Artursson (2018)

Nicoline och Pascal under Robinson 2018. Bildkälla: Skärmbild/Youtube

Under Robinson 2018 träffades personliga tränaren Pascal Mazza Ramsby och influencern Nicoline Artursson när de hamnade i samma lag på ön i Fiji. Under säsongens gång fick tittarna följa med på resan i parets relation och när Pascal blev utröstad avslutade han sin medverkan med att ge Nicoline en kyss.

I en intervju med Nöjesbladet 2018 berättade Pascal om relationen.

– Vi blev väl ett par där. Vi båda tyckte om varandra jättemycket och hade många gemensamma nämnare eller hur man ska uttrycka det, sa han och fortsatte:

– Det började successivt. Jag tyckte hon såg jättebra ut, hon tyckte jag såg bra ut. Och sen började vi prata och hade många gemensamma åsikter och värderingar och sen blev det väl bara att ”oj, wow”.

De blev nära under tiden i Robinson. Bildkälla: Skärmbild/Youtube

Deltagarna är inte ett par i dag.

Martin Melin och...

Martin Melin under Robinson 1997. Bildkälla: Skärmbild/Youtube

Den första säsongen av Robinson, som sändes 1997, var startskottet för Martin Melins karriär. Han blev en storfavorit hos tittarna och vann dessutom säsongen. Eftersom det var första säsongen någonsin så var det flera utmaningar.

Dokumentärserien "Den svenska dokusåpan" visade upp hur den första säsongen gick till då det var den första realityserien som gjorts i Sverige. Programledaren Harald Treutiger påpekade att relationer skapades, trots att det var förbjudet.

– Det blev ju så att en del i teamen blev mer vän med andra i deltagargruppen. Det var till och med någon romans första året, mellan personal och deltagare. Det är ”a big no no” i sådana sammanhang, sa Harald i dokumentären.

Martin Melin vann den första säsongen av Robinson 1997. Bildkälla: Skrämbild/Youtube

Deltagaren som blev kär var ingen mindre än vinnaren Martin, som berättade i dokumentären om romansen.

– Jag blev faktiskt kär där då, i en av de reportrarna eller inslagsproducenterna. Och vi blev ett par, berättade Martin i "Den svenska dokusåpan".

Martin och reportern är i dag inget par. Numera är Martin i en relation med Lisa Thambert

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!