Sandra Öder
Sandra Öder lyfter tungt. - Foto: sandraoder/Instagram

Farmen-Sandras bästa tips: "Så får du en tonad och muskulös kropp – snabbt"

Sandra Öder är en gymråtta av rang och under sin tid i Farmen blev hennes muskulösa kropp en snackis hos både deltagarna och tittarna. Nu väljer hon att dela med sig av lite trevliga tips om hur man ska tänka när man bygger muskler.


Snart ett år har gått sedan finalen av Farmen 2023. Men ännu är profilerna från säsongen aktuella

Årets säsong av Farmen blev minst sagt händelserik på alla sätt och kantades av både spel, flirtande, bråk och kaos. Efter säsongens slut är det flera deltagare som fortfarande engagerar följarna på Instagram. En av dem var Sandra Öder. 

Sandra Öder var en av deltagarna i Farmen. Bildkälla: sandraorder/Instagram

Strax efter att Sandra kom hem från Farmen träffade hon sin livs kärlek Linus Dahlby. Och nyligen blev paret föräldrar. 

Sandra och Linus ska bli föräldrar. Bildkälla: Instagram

Sandra Öder berättar om sin träning

Sandra har tidigare berättat att graviditeten inte var planerad då hon hade planerat att tävla i bikini fitness nästa år i april.

Hon berättade även under en frågestund att hennes mens hade försvunnit ett par veckor in i Farmen och sedan inte kommit tillbaka innan hon blev gravid. 

Sandra halkade på målsnöret. Bildkälla: TV4

Under frågestunderna är det många som frågar om Sandras träning och hur hon går till väga för att bli så pass krallig som hon är. 

Sandra visade upp bilder som visade hur hon såg ut innan hon började träna. Bildkälla: sandraoder/Instagram

Hon poängterar ofta att träningen är viktig men att kosten är minst lika viktig. 

– För att få så här synliga rutor så lyfter jag väldigt tungt men det sitter även i att få ned fettprocenten på kroppen. I kombination med din tunga styrketräning så måste du träna svettiga pass som bränner fett. 

– Det är också viktigt att faktiskt äta och inte slarva med maten. 

Sandra Öder är en riktig träningsprofil. Bildkälla: sandraoder/Instagram
Sandras favoritövning för magen är att att rulla fram och tillbaka med hjälp av en stång för att på så sätt träna hela magen. Bildkälla: sandraoder/Instagram

Sandra dammar också i sig proteinpulver utöver sin vanliga kost. 

Hon skrev även ut hur hon lägger upp sina pass och att hon värvar det hela med intervaller och annan jobbig konditionsträning. 

Det här med att lyfta tyngre än du egentligen bör

En av de vanligaste frågorna som kommer in till Gymgrossisten.se handlar om hur många set och repetitioner man bör göra när man tränar. De skriver även om det vanliga misstaget att träna med större volym än man behöver, vilket inte direkt är någon succésaga. 

"Runt 6-8 tunga set räcker bra för att stimulera en muskelgrupp till tillväxt, om du gör 6-12 repetitioner per set. Gör du färre repetitioner, säg 3-5, kan det vara en god idé att lägga sig på ett totalt setantal motsvarande 8-12 set per muskelgrupp. Tränar du med större volym än du behöver kommer det inte bygga mer muskler – bara förlänga din återhämtningstid, vilket gör att du måste vila längre än nödvändigt mellan passen", svarar sajten. 

Träning, vila, sömn och mat. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

De skriver även om att träningen är viktig men att det som gör att faktiska muskler byggs, det är mat, vila och sömn. Samt kontinuitet.

"De tunga vikterna du lyfter under ditt träningspass är stimulansen för tillväxt men den faktiska uppbyggnaden sker när kroppen återhämtar sig. Små skador i celler och fibrer repareras, vilket programmerar muskeln att bli större och starkare för att enklare kunna hantera samma belastning framöver.

För att effektivisera och påskynda återhämtning är det viktigt att kroppen förses med rätt bränsle och att man vilar tillräckligt mycket. Med vila avses både vaken period mellan träningspass, men framförallt nattsömnen". 

Så träna på – men vila också. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!