Stockholm

Rebecca Scheja

Rebecca Scheja föddes den 29 januari 1989 och är en svensk DJ, skådespelare, låtskrivare, musikproducent och sångare.

Hon är dotter till pianisten och professorn Staffan Scheja och skådespelaren, regissören och manusförfattaren Marianne Scheja. Rebecca är storasyster till Nause-medlemmen Leonard Scheja. 


Rebecca började sin karriär som barnskådespelare. Hon spelade Annika i filmen “Den bästa sommaren” (2000). I filmen spelade hon mot kända svenska skådespelare som Kjell Bergqvist, Brasse Brännström och Anastasios Soulis.

Tillsammans med Fiona FitzPark är hon känd under artistnamnet Rebecca & Fiona, den svenska DJ- och popduon. De har tillsammans skrivit låtar och producerat musik samt turnerat runt i Sverige och internationellt. Några låtar de haft stora framgångar med är “Luminary Ones”, “Bullets” och “If She Was Away”.


Rebecca har varit tillsamman med artisten och låtskrivaren Thibo Girardon, mer känd som Panda Da Panda. Hon har även haft ett förhållande med Prinz Adrian Johannes Hynne, känd som artisten Adrian Lux.


Både Rebecca och Fiona är goda vänner med de svenska artisterna Josefine Jinder (Little Jinder) och Miriam Bryant. För Musikhjälpen 2016 auktionerade de fyra vännerna ut en gruppdejt med sig själva.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.