Stockholm

Rebecca Stella Simonsson

Rebecca Stella Simonsson en svensk programledare, artist, designer, bloggare och tidigare utvikningsmodell. Hon föddes 29 september 1985 i Viskafors som ligger strax utanför Borås. Rebecca Stella har både assyriskt, libanesiskt och grekiskt ursprung.

Rebecca Stellas karriär började i den svenska eurodancegruppen Sunblock, vars debutsingel var en cover på låten I'll be ready, som de flesta känner igen som signaturlåten till TV-serien Baywatch från 1990-talet. Efter den hiten gjorde gruppen också en cover på Robin Becks låt "For the Very First Time" och 2007 släpptes en cover på Coronas hit "Baby Baby". Låtarna blev stora succéer och Simonsson turnerade över hela världen i drygt 1,5 år tillsammans med Sunblock. Under den tiden hyllades Rebecca Stella i media för sin sexiga image och 2010 hoppade hon på en egen solokarriär med singeln "Swag in a Bag". Två år senare släpptes singeln "Give Me That O".

Samma år, 2012, kunde tittare följa Rebecca Stellas liv i en webbaserad dokumentär i fem delar. 2013 började hon blogga för Expressen och inledde också en karriär som modedesigner. Totalt har det hittills blivit hela sex klädkollektioner för Nelly.com och även en kollektion för Solo. Dessutom har hon varit frontperson för Thierry Muglers parfym Womanity.

Mitt uppe i allt det här har hon även hunnit med att jobba som programledare för eftersnacket till både Project Runway Sverige och Paradise Hotel, samt medverkat i andra program som Vakna med The Voice, Stylisterna, Renées Rubriker och David Hasselhoff - en svensk talkshow.

Dessutom har hon haft en podcast tillsammans med Tony Irving och en annan med Isabel Adrian. Rebecca Stella Simonsson har som grädden på moset även varit nattklubbschef för heta uteställen som Spymlan i Humlegården, Utecompagniet,, Wall & Hell's Kitchen.

På Instagram under namnet rebecca_stella har hon över 440 000 följare.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.