Ta reda på de fem bästa platserna för glamping nära Stockholm.
1 av 3
Ta reda på de fem bästa platserna för glamping nära Stockholm. - Foto: Pexels / Pexels
Glamping har blivit den nya heta trenden i Stockholm och Sverige.
2 av 3
Glamping har blivit den nya heta trenden i Stockholm och Sverige. - Foto: Pexels
Det finns mycket glamping nära Stockholm.
3 av 3
Det finns mycket glamping nära Stockholm. - Foto: Pexels

5 glampingplatser inom en timme från Stockholm

​Vill du uppleva naturen utan att ge upp bekvämligheterna av ditt hem? Då kan glamping vara något för dig. Ta reda på de fem bästa platserna för att glampa i Stockholm.


Glamping är en kombination av glamour och camping, och innebär att du bor i lyxiga tält, stugor eller trädhus med tillgång till el, wifi och ibland till och med spa. Här är fem glampingplatser som ligger mindre än en timme från Stockholm, där du kan njuta av skärgården, skogen och djurlivet i stil och komfort.

Gålö Havsbad

Gålö Havsbad kallas med rätta för “Stockholms lustgård”. Här kan du välja mellan att bo i glampingtält för två eller fyra personer, med dusch, wc och aircondition, eller i stugor med olika standard och storlek. På området finns också en restaurang, en butik, en lekplats, en bastuflotte och möjlighet att hyra kajaker, kanoter, trampbåtar, mountainbikes och SUP. Gålö Havsbad ligger på Gålö halvön i Haninge kommun, cirka 45 minuter från Stockholm med bil.

Askrike Camping

Askrike Camping är en liten och mysig camping som ligger på Värmdölandet, cirka 40 minuter från Stockholm med bil. Här kan du bo i charmiga stugor som har plats för fyra personer, med kök, dusch och wc. Stugorna har också en egen uteplats med grill och utsikt över havet. På campingen finns också en gemensam bastu, ett servicehus och en brygga där du kan bada eller fiska.

Waxholms Camping

Waxholms Camping är en familjevänlig camping som ligger på Vaxholmsön, cirka 50 minuter från Stockholm med bil eller buss. Här kan du bo i moderna stugor som har plats för fyra till sex personer, med kök, dusch och wc. Stugorna har också en egen altan med utemöbler och grill. På campingen finns också ett café, en minigolfbana, ett lekområde och en sandstrand.

Slagsta Camping

Slagsta Camping är en camping som ligger vid Mälaren i Botkyrka kommun, cirka 30 minuter från Stockholm med bil eller tunnelbana. Här kan du bo i rymliga stugor som har plats för fyra till sex personer, med kök, dusch och wc. Stugorna har också en egen uteplats med utemöbler och grill. På campingen finns också ett servicehus, ett lekrum och ett gym.

Rösjöbaden Camping och Stugby

Rösjöbaden Camping och Stugby är en camping som ligger vid Rösjön i Sollentuna kommun, cirka 25 minuter från Stockholm med bil eller pendeltåg. Här kan du bo i bekväma stugor som har plats för två till sex personer, med kök, dusch och wc. Stugorna har också en egen uteplats med utemöbler och grill. 

Glamping är ett perfekt sätt att kombinera naturupplevelser med lyx och komfort. Oavsett om du vill ha lugn och ro eller aktiviteter och äventyr finns det en glampingplats som passar dig nära Stockholm.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!