Ta reda på hur och var du kan testa på den heta trenden glamping i Sverige just nu.
Ta reda på hur och var du kan testa på den heta trenden glamping i Sverige just nu. - Foto: Pexels

Allt du behöver veta om heta trenden glamping

Glamping är ett bra sätt att uppleva naturen med lyx och komfort. I denna artikel får du veta allt du behöver om denna heta trend och var du kan glampa i Sverige.


Glamping är ett sätt att uppleva naturen med lyx och komfort. Det är en kombination av orden glamour och camping, och innebär att man bor i ett tält, en stuga eller ett annat typ av boende som har alla bekvämligheter man kan önska sig. Glamping har blivit en populär trend bland svenska resenärer som vill ha en autentisk och miljövänlig semester utan att förlora på stil och kvalitet.

Vad är glamping?

Glamping är inte bara ett vanligt tältläger. Det är ett sätt att njuta av naturens skönhet med en touch av lyx. Glamping-boenden kan vara allt från rymliga och välutrustade tält till mysiga stugor, kupoler, trädkojor eller husvagnar. Gemensamt för dem är att de har sängar, el, värme, möbler, kök, badrum och ibland till och med wifi och tv. Glamping ger dig möjlighet att sova under stjärnorna, vakna upp till fågelkvitter och andas frisk luft, samtidigt som du har all komfort du behöver.

Var kan man glampa i Sverige?

Sverige är ett perfekt land för glamping, eftersom det har en fantastisk natur med skogar, sjöar, berg och kust. Det finns många platser där du kan glampa i Sverige, både i närheten av städer och i mer avlägsna områden. Här är några exempel på populära glamping-destinationer i Sverige:

  • Öland: Öland är känd för sin vackra natur, sina historiska sevärdheter och sitt soliga klimat. Här kan du glampa i tält, stugor eller husvagnar som har utsikt över havet eller landskapet. Du kan också utforska ön med cykel, vandra längs kusten eller besöka Borgholms slott.
  • Skåne: Skåne har en mångsidig natur med böljande fält, sandstränder och bokskogar. Här kan du glampa i tält, kupoler eller trädkojor som ligger mitt i naturen eller på en bondgård. Du kan också uppleva Skånes kultur, mat och konst i städer som Malmö, Lund eller Ystad.
  • Gotland: Gotland är berömd för sin medeltida historia, sina raukar och sina blommande ängar. Här kan du glampa i tält, stugor eller tipis som har en charmig och rustik stil. Du kan också njuta av Gotlands stränder, naturreservat och historiska platser som Visby eller Fårö.
  • Kiruna: I Kiruna kan du glampa i tält, stugor eller igloos som har en fantastisk utsikt över fjällen eller sjön. Du kan också uppleva stadens unika kultur, se norrskenet eller åka på hundspann eller snöskoter.

Varför ska man välja glamping?

Glamping har många fördelar jämfört med traditionell camping eller hotellboende. Här är några anledningar till varför du ska välja glamping:

  • Bekvämlighet: Du slipper släpa med dig tung utrustning, sova på ett hårt underlag eller dela toalett med främlingar. Glamping-boenden har allt du behöver för att känna dig hemma och bekväm.
  • Miljövänligt: Glamping-boenden är oftast byggda av naturliga material, drivs av förnybar energi och har minimal påverkan på naturen. Glamping ger dig också möjlighet att leva mer hållbart genom att återvinna, spara vatten och äta lokalt.
  • Roligt: Glamping ger dig chansen att prova något nytt och spännande, som att sova i ett tält som ser ut som en cirkusvagn, en stuga som är formad som en svamp eller en kupol som har ett fönster i taket. Glamping gör din semester mer minnesvärd och rolig.
  • Avkopplande: Glamping låter dig komma nära naturen och koppla av från stressen i vardagen. Du kan njuta av lugnet, tystnaden och skönheten i din omgivning, medan du har all komfort du behöver. Glamping är bra för din hälsa och ditt välbefinnande.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!