Fredag 18 Jun
Stockholm

6 bisarra saker du måste göra i Dubai

Dubai – arabvärldens Las Vegas.
Dubai – arabvärldens Las Vegas. Foto: Pixabay

Dubai är märkligt på så många sätt. Det känns som en låtsasstad – typ som Las Vegas. Fast med riktigt guld. Här är några ställen du verkligen borde besöka om du bestämmer dig för att åka dit.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Sugen på Dubai? Bra val! Boka din resa här.

1. Champagnebrunch

På fredagar och lördagar tävlar de olika hotellen om vem som kan göra bäst brunch – det blir alltså väldigt mycket väldigt bra brunch. Om man är en sucker för en hel hotellvåning med läcker mat från olika delar av världen – och ett ständigt påfyllt champagneglas – är hotellet Al Qasr på resorten Madinat Jumeira the place to be. Oroa dig inte, du får en karta över de olika restaurangerna brunchen sträcker sig över – så att du inte går vilse mellan mojito-baren och sushi-stationen!


Bildkälla Staticflickr

2. En tur till öknen

Att åka jeep över sanddynorna pirrar ascoolt i kistan! Men undvik kamelridningen – det kommer bara att sluta i dåligt samvete.


Bildkälla Pixabay

3. Ta en tur till gamla stan

Dubai är känt för sin lyx och överdådiga byggnader. Men den gamla delen av Dubai är betydligt ruffigare och det är en märklig upplevelse att se båda delarna på en och samma dag, men det ger en ett perspektiv på hur emiratet är uppbyggt.


Bildkälla Staticflickr

4. Äventyrsbadets äventyrsbad

Här snackar vi alltså ÄVENTYRS-bad. På Atlantis kan du göra det mesta i vattenväg. Typ dyka ner i ett stort akvarium, åka helt hysteriska vattenrutschkanor och simma med delfiner. Det sistnämnda gör man dock bara om man inte bryr sig det minsta om djurens välmående.


Bildkälla I.ytimg

5. Snör på dig grillorna och ta ett varv i köpcentret

Det finns två gigantiska köpcenter som båda är extremt udda, för att inte säga helt bisarra, men väl värda ett besök. Mall of the Emirates har exempelvis en skidbacke inomhus och Dubai Mall är världens näst största köpcenter. Det har bland annat en hockeyrink och ett stort akvarium med hajar, där man självklart får dyka ner om man vill.


Bildkälla Wikimedia

6. Världens högsta byggnad

När du varit på Dubai Mall kan du svänga förbi världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Det ligger nämligen nästgårds. Tänk på att förboka biljetten, så slipper du bli ruinerad när du kommer dit.


Bildkälla Staticflickr

Här bokar du flyget till Dubai!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Franska förslaget: Tåg mellan Paris och Malmö

Publicerades: 15 Feb, 17:39

Besviken på sommaren? Här är billigaste resorna till solen!

Publicerades: 18 Jul 2017, 16:34

Världens 8 bästa surfdestinationer

Publicerades: 18 Jun 2016, 19:34

5 trendiga krogar i London du ännu inte testat

Publicerades: 18 Jun 2016, 16:07

7 hotell du aldrig skulle våga besöka

Publicerades: 18 Jun 2016, 11:59

5 frukostar som får dig att inse att du måste åka till London

Publicerades: 18 Jun 2016, 11:54