Dubai – arabvärldens Las Vegas.
Dubai – arabvärldens Las Vegas. - Foto: Pixabay

6 bisarra saker du måste göra i Dubai

Dubai är märkligt på så många sätt. Det känns som en låtsasstad – typ som Las Vegas. Fast med riktigt guld. Här är några ställen du verkligen borde besöka om du bestämmer dig för att åka dit.


Sugen på Dubai? Bra val! Boka din resa här.

1. Champagnebrunch

På fredagar och lördagar tävlar de olika hotellen om vem som kan göra bäst brunch – det blir alltså väldigt mycket väldigt bra brunch. Om man är en sucker för en hel hotellvåning med läcker mat från olika delar av världen – och ett ständigt påfyllt champagneglas – är hotellet Al Qasr på resorten Madinat Jumeira the place to be. Oroa dig inte, du får en karta över de olika restaurangerna brunchen sträcker sig över – så att du inte går vilse mellan mojito-baren och sushi-stationen!


Bildkälla Staticflickr

2. En tur till öknen

Att åka jeep över sanddynorna pirrar ascoolt i kistan! Men undvik kamelridningen – det kommer bara att sluta i dåligt samvete.


Bildkälla Pixabay

3. Ta en tur till gamla stan

Dubai är känt för sin lyx och överdådiga byggnader. Men den gamla delen av Dubai är betydligt ruffigare och det är en märklig upplevelse att se båda delarna på en och samma dag, men det ger en ett perspektiv på hur emiratet är uppbyggt.


Bildkälla Staticflickr

4. Äventyrsbadets äventyrsbad

Här snackar vi alltså ÄVENTYRS-bad. På Atlantis kan du göra det mesta i vattenväg. Typ dyka ner i ett stort akvarium, åka helt hysteriska vattenrutschkanor och simma med delfiner. Det sistnämnda gör man dock bara om man inte bryr sig det minsta om djurens välmående.


Bildkälla I.ytimg

5. Snör på dig grillorna och ta ett varv i köpcentret

Det finns två gigantiska köpcenter som båda är extremt udda, för att inte säga helt bisarra, men väl värda ett besök. Mall of the Emirates har exempelvis en skidbacke inomhus och Dubai Mall är världens näst största köpcenter. Det har bland annat en hockeyrink och ett stort akvarium med hajar, där man självklart får dyka ner om man vill.


Bildkälla Wikimedia

6. Världens högsta byggnad

När du varit på Dubai Mall kan du svänga förbi världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Det ligger nämligen nästgårds. Tänk på att förboka biljetten, så slipper du bli ruinerad när du kommer dit.


Bildkälla Staticflickr

Här bokar du flyget till Dubai!

Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.