Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 bisarra saker du måste göra i Dubai

- 01/06/2016, 09:44 -
Dubai – arabvärldens Las Vegas.

Dubai – arabvärldens Las Vegas.

Pixabay

Dubai är märkligt på så många sätt. Det känns som en låtsasstad – typ som Las Vegas. Fast med riktigt guld. Här är några ställen du verkligen borde besöka om du bestämmer dig för att åka dit.

Sugen på Dubai? Bra val! Boka din resa här.

1. Champagnebrunch

På fredagar och lördagar tävlar de olika hotellen om vem som kan göra bäst brunch – det blir alltså väldigt mycket väldigt bra brunch. Om man är en sucker för en hel hotellvåning med läcker mat från olika delar av världen – och ett ständigt påfyllt champagneglas – är hotellet Al Qasr på resorten Madinat Jumeira the place to be. Oroa dig inte, du får en karta över de olika restaurangerna brunchen sträcker sig över – så att du inte går vilse mellan mojito-baren och sushi-stationen!


Bildkälla Staticflickr

2. En tur till öknen

Att åka jeep över sanddynorna pirrar ascoolt i kistan! Men undvik kamelridningen – det kommer bara att sluta i dåligt samvete.


Bildkälla Pixabay

3. Ta en tur till gamla stan

Dubai är känt för sin lyx och överdådiga byggnader. Men den gamla delen av Dubai är betydligt ruffigare och det är en märklig upplevelse att se båda delarna på en och samma dag, men det ger en ett perspektiv på hur emiratet är uppbyggt.


Bildkälla Staticflickr

4. Äventyrsbadets äventyrsbad

Här snackar vi alltså ÄVENTYRS-bad. På Atlantis kan du göra det mesta i vattenväg. Typ dyka ner i ett stort akvarium, åka helt hysteriska vattenrutschkanor och simma med delfiner. Det sistnämnda gör man dock bara om man inte bryr sig det minsta om djurens välmående.


Bildkälla I.ytimg

5. Snör på dig grillorna och ta ett varv i köpcentret

Det finns två gigantiska köpcenter som båda är extremt udda, för att inte säga helt bisarra, men väl värda ett besök. Mall of the Emirates har exempelvis en skidbacke inomhus och Dubai Mall är världens näst största köpcenter. Det har bland annat en hockeyrink och ett stort akvarium med hajar, där man självklart får dyka ner om man vill.


Bildkälla Wikimedia

6. Världens högsta byggnad

När du varit på Dubai Mall kan du svänga förbi världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Det ligger nämligen nästgårds. Tänk på att förboka biljetten, så slipper du bli ruinerad när du kommer dit.


Bildkälla Staticflickr

Här bokar du flyget till Dubai!