Stockholm

7 hotell du aldrig skulle våga besöka

Vågar du checka in?!
1 av 3
Vågar du checka in?!. Foto: Pixabay
Hemsökta Biltmore Hotel i Miami.
2 av 3
Hemsökta Biltmore Hotel i Miami. Foto: Commons Wikimedia
Vackra Hotel del Colorado är mer hemsökt än vad det ser ut.
3 av 3
Vackra Hotel del Colorado är mer hemsökt än vad det ser ut. Foto: Commons Wikimedia

Vi listar sju av USA:s mest skrämmande hemsökta hotell. Kolla in hotellen där det nästan är garanterat att du inte får någon sömn.


Läs mer

1. Spökpojken på The Biltmore Hotel, Miami
Det här hotellet var hett på 20-talet! Här vimlade det av överklassmänniskor, kändisar och gangsters. Femtio år senare, efter att byggnaden hunnit byggas om till ett sjukhus, stod salarna övergivna och förfallna. Numera är det ett lyxhotell igen – men stället har inte riktigt velat släppa sitt förflutna. Skrämda gäster rapporterar om att de sett tidigare besökare vandra runt på hotellet. Gangstern Thomas ”Fatty” Walsh, som mördades på hotellets trettonde våning 1929 är en av dem. Vissa besökare vittnar också om att ha sett en mystisk död pojke med skadade lemmar... Uuuhh!

Om du vågar, så kan du boka hotellet här!

Här kan du hitta ett bra pris på en resa till Miami.

Bildkälla

2. Spöknunnorna på Bourbon Orleans Hotel, New Orleans
Bourbon Orleans Hotel har varit ett hotell sedan 1964 men salarna har använts sedan 1817. Nu anses det vara ett av de mest hemsökta hotellen i New Orleans. Tydligen är det både gamla soldater, katolska nunnor och barn som bodde på klostrets barnhem under 1800-talet som spökar runt i salongerna. Spöknunnor alltså... Creepy!

Kolla in hotellet här! Det ser faktiskt inte alls läskigt ut. Och här kan du hitta bästa priset på ditt flyg dit.

Bildkälla

3. Amputerade andar hemsöker Marshall House, Alexandria, Virginia
Det här hotellet har funnits sedan det amerikanska inbördeskriget och bottenvåningen användes under en tid som sjukhus. Man vet att en hel del amputationer ägde rum där, och ryktet säger att några av andarna som hemsöker hotellet saknar lemmar...

Bildkälla

4. Mystisk död i trappan på Hotel Del Colorado, Kalifornien
Den kusliga historien kring Hotel del Colorado berättar om en kvinna vid namn Kate Morgan som på thanksgiving år 1892 väntade på sin man vid hotellets trappa. Hennes man dök aldrig upp och kvinnan dog en mystisk oförklarlig död på trappan. Än i dag vittnar personal och gäster om att de skrämts av en kvinna klädd i ett svart nattlinne, som vilset vandrar runt på hotellet.

Bildkälla

Här hittar du ett bra flyg till Kalifornien!

5. 03-rummen på the Heathman Hotel, Portland
The Heathman Hotel är det något mystiskt som försiggår på hotellrummen som slutar med 03. Gäster som bott i 03-rummen har bland annat märkt att sängar som nyss varit bäddade plötsligt ser ut som att de precis blivit använda av någon (eller något). Stolar som flyttat på sig och stängda dörrar som öppnats av sig själva är också händelser som skrämt upp besökare.

Bildkälla

Boka ett rum, kanske utan numret 03, på The Heathman Hotel här!

6. Är det punkstjärnan som går igen på Chelsea Hotel, New York?
Den tolfte oktober 1978 kom ett anonymt telefonsamtal in till receptionen om att någon borde undersöka rum 100. På rummet fanns en kraftigt drogpåverkad Sid Vicious, från punkbandet Six Pistols. På badrummet låg hans flickvän Nancy Spungen - död - och alldeles blodig efter att ha blivit knivhuggen. Sid påstod att han förmodligen dödat henne. En stund senare dör han själv av en överdos. Flickvännens död är fortfarande en gåta, men ryktena säger att paret försökte ta livet av sig tillsammans. Många hotellgäster menar att de känner av en närvaro - särskilt i rum nummer 100, som fortfarande används.

Känn historiens vingslag på Chelsea Hotel och boka ett rum här.

Bildkälla

Här hittar du din resa till New York!

7. USA:s mest hemsökta hotell – The Crescent Hotel, Arkansas
Hotellet kallas "the most haunted hotel in USA" och byggnaden har sedan 1886 både varit en skola och ett sjukhus innan det blev hotell. Enligt berättelserna är det rum 218 som är hemsökt efter att en liten pojke vid namn Michael ska ha fallit därifrån. Hotellgäster vittnar om oförklarligt bankande i väggarna och lampor som plötsligt tänds och släcks. Även i matsalen och receptionen sägs det förekomma en hel del paranormal aktivitet.

Boka The Crescent Hotel här! Det blir ju åtminstone en bra historia, om du kommer hem igen.

Bildkälla

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.