Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14 knäppa förbud i världen att ha koll på när du är på semester

- 31/05/2016, 17:06 -
Vi listar 15 knasiga regler som kan vara bra att hålla koll på när du är ute och reser.
1 av 3

Vi listar 15 knasiga regler som kan vara bra att hålla koll på när du är ute och reser.

Pixabay

Vem hade trott att flip flops kunde vara olagligt?
2 av 3

Vem hade trott att flip flops kunde vara olagligt?

Wikimedia Commons

... eller att tugga tuggummi?
3 av 3

... eller att tugga tuggummi?

YouTube

Vill du undvika att hamna i finkan när du är på semester? Då kan det vara bra att ha koll på förbuden!

1. Ingen ketchup om du reser till Frankrike

Ska du av någon anledning besöka en skola i Frankrike? Ta inte med ketchup. I de franska skolmatsalarna är det nämligen förbjudet med ketchup – dels för att det förstör den franska maten, men också för att det innehåller mycket socker. Sjukt tråkiga nyheter för alla ketchup-lovers! Om du vill åka till Frankrike och äta ketchupfri mat – boka din resa till Frankrike här!


Bildkälla Pixabay

2. Skor som gör oljud – inte okej i Italien

Gillar du att lufta fötterna? Bär inte flip flops om du semestrar på Capri i Italien, de har förbjudits på grund av oljudet som skapas när man går i dem. *Flip-flop-flip-flop-flip-flop*. Kolla på resor till Italien här.


3. Skippa blå jeans i Nordkorea

Det kanske inte är jättemånga som är sugna på att turista i Nordkorea, men om du har planer på att åka dit så kan du boka din resa här. Men det finns lite regler du borde förhålla sig till. Till exempel så vill Nordkorea helst inte förknippas med USA – därför har de infört ett förbud mot blåa jeans. Så skippa det! Svarta jeans funkar däremot.

4. Inget spottande i Coulaines i Frankrike

På resa i Coulaines? Undvik då att loska. I franska Coulaines ville man nämligen motverka svininfluensa, så 2009 fick staden ett förbud mot att spotta. Tvi! Här kan du i alla fall boka din resa till Frankrike.

5. Undvik att dö här om du reser till London

Människor får inte dö i Westminsterpalatset, för då måste staten bekosta en offentlig statsbegravning, och det vill de inte! Lagen röstades fram som Storbritanniens mest absurda lag 2008. Men om du är i London och gärna vill ha en storslagen begravning kan du ju passa på... Boka din resa till London här.


Bildkälla Publicdomainpictures

6. Låt bli glödlampan i Victoria i Australien

Få inte för dig att byta en glödlampa i staten Victoria i Australien. Det är strängt förbjudet, såvida du inte är elektriker! Här kan du boka din Australienresa till Victoria.

7. Vill "bevara den sanna kulturen" i Turkmenistan

Sedan 2005 är det förbjudet att mima i Turkmenistan. Opera eller balett är tydligen inte heller okej. Anledningen är att man vill "bevara den sanna kulturen" i landet. Jahopp! Åk till Turkmenistan och kolla in deras kultur.

8. Ha inte hästsvans när du reser till Iran

2010 förbjöd den iranska regeringen vissa frisyrer – hästsvansar och spikes är några av dem. För att inte skapa förvirring gav de dessutom ut en tidning som visade vilka frisyrer som är tillåtna. Om du ändå vill resa dit kan du boka din resa här.


Bildkälla Static Pexels

9. Datorspelsförbud i Sydkorea

I Sydkorea får barnen inte spela datorspel mellan midnatt och klockan sex på morgonen. Det här förbudet infördes 2011 för att ta itu med spelberoendet. Om du vill ha en speldetox kan du boka din flygbiljett här.

10. Gult är fult – i alla fall i Malaysia

Bär inte gula kläder om du är på semester i Malaysia. Det förbjöds 2011 för att regeringen bråkade med ett gäng gulklädda aktivister.


Bildkälla Pixabay

11. Glöm det där med joggingkompis i Burundi

Jogga inte i grupp i Burundi i östra Afrika – då kan du få livstids fängelse! Presidenten införde förbudet 2014 för att undvika att gruppjoggandet används som täckmantel för statsfientlig verksamhet.

12. Förbud mot reinkarnation i Kina

Drömmer du om att reinkarneras? Då ska du inte resa till Kina. Där är det sedan 2007 är det förbjudet med reinkarnation om du inte har statens medgivande. Bara buddhistiska kloster får ansöka om tillstånd. Oooookej! Annars är det fritt fram att besöka Kina, du kan boka ditt flyg här.

13. Ingen mera Claire Danes i Manila

I Filippinernas huvudstad Manila är alla filmer med skådisen Claire Danes förbjudna sedan 1998. Tydligen ska hon ha kallat staden för illaluktande, råttangripen och konstig. Aj aj, Claire! Om du inte heter Claire Danes kan du boka ditt flyg till Manila här.

Bildkälla Wikimedia

14. Spotta ut tuggummit i Singapore

Gillar du att tugga tuggummi? Lycka till med att få tag på det om du semestrar i Singapore. Sedan 1992 har försäljning och import av tuggummi varit förbjudet. Om du däremot har ett medicinskt tillstånd som gör att du bara MÅSTE tugga tuggummi så är det okej. Här kan du boka din resa till Singapore.


Bildkälla I.ytimg