Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 sagolika byar att besöka på din Euro-trip

- 01/06/2016, 21:36
Äventyra i vackra Hallstatt, Österrike!

Äventyra i vackra Hallstatt, Österrike!

Wikimedia Commons

Vi listar nio guldkorn som du inte får missa när du är ute och reser i Europa.

1. Upptäck en italiensk skatt i Tellaro

Den charmiga lilla fiskebyn Tellaro nära Toscana brukar kallas för ”Italiens hemlighet” och är minst sagt färgsprakande. Det tar inte speciellt lång tid att utforska byn, men du kommer att få en upplevelse som du sent vill glömma. Här finns bland annat en kyrka från 1600-talet som är värd ett besök, och en drös mysiga caféer! Flyg dit!

Bildkälla Wikimedia

2. Äventyra i vackra Hallstatt, Österrike

Det här stället är som taget ur en äventyrsfilm med sitt vackra landskap längs älven Hallstätter See. Med sin storslagna natur, sina pastellfärgade hus och det skimrande vattnet är det här ett otroligt resmål för den som vill se något utöver det vanliga! Boka flyg till Österrike.


Bildkälla Wikimedia

3. Ta del av den franska medeltidsatmosfären i Colmar

I den franska lilla byn Colmar finns det både spektakulär arkitektur och vacker insjö att beskåda. En promenad längs gatan Rue de Tannerus med sina gamla charmiga hus från 1400-talet är ett måste! Så här tar du dig hit.


Bildkälla Wikimedia

4. Upplev arkitekturen i Albarracín, Spanien

Albarracín är en liten landsby som tidigare var under muslimskt styre (år 716-1200), vilket syns tydligt på arkitekturstilen. Landsbygden här räknas dessutom som en av Spaniens vackraste. Så fram med kameran och börja knäppa! Boka ditt flyg till Spanien här.


Bildkälla Wikimedia

5. Bli ett med naturen i Bled, Slovenien

Den turkosa insjön med det storslagna medeltidsslottet i Bled är nog av det vackraste du kommer att se i Slovenien. Du har säkert sett landskapet på ett vackert vykort eller liknande? I verkligheten är det faktiskt precis lika vackert. Backpackare och hajkare kommer hit varenda vecka för att få ta del av ett av Europas vackraste landskap. Kolla in flygresor till Slovenien här.


Bildkälla Wikimedia


Bildkälla Wikimedia

6. Tulpan-tripp i Keukenhof, Nederländerna

Om du ska besöka Nederländerna för första gången ska du se till att göra det på våren – i närheten av byn Keukenhof. Här får du uppleva den fantastiska synen av färgstarka tulpaner och andra blommor. Den här blomsterparken är den största och mest kända i världen och den ligger inte alltför långt från Amsterdam. En underbart vacker plats som är väl värd ett besök!


Bildkälla Wikimedia

7. Ta en fisketur i Oeschinen Lake, Schweiz

Oeschinen Lake är en vackert grönblå insjö intill det snötäckta fjället mitt i Schweiz. En riktig vykorts-idyll och utan tvekan en av landets mest spektakulära insjöar! Om vintern har sjön frusit till is och är precis lika vacker som om sommaren. Ett tips är att ta en mysig fisketur här, något som många lokalinvånare gör! Boka din resa till Schweiz här.


Bildkälla Wikimedia

8. Utforska fjällen i Katalonien, Spanien

Med otroliga fjälltoppar på 3140 meter, stenad och sandad kust, gudomliga landskap och gott om medeltidsbyggnader är Katalonien i Spanien verkligen en plats som är väl värd ett besök. Hyr en bil och njut av de vackra fjällen och det gröna landskapet när du kör igenom regionen! Flyg iväg!


Bildkälla Pixabay

9. Besök "världens enda lodräta by" – Positano på Amalfikusten, Italien

Positano är en liten by på Amalfikusten i provinsen Salerno i Campania, Italien. Byn lockar till sig mycket turister, vilket inte är speciellt konstigt. Positano är en av de mest fotograferade byarna i världen och räknas inte helt oväntat som en av världens vackraste byar. Den amerikanske författaren John Seinbeck (1902-1968) kallade byn för ”världens enda lodräta by” då han var på besök här 1953. Du kan säkert förstå varför? Ta flyget till Italien.


Bildkälla Staticflickr