Tisdag 3 Aug
Stockholm

5 trendiga krogar i London du ännu inte testat

Det öppnar nya restauranger och barer titt som tätt i London. Här är fem hak att boka bord på nästa gång du är i stan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

London är ju en riktig weekendklassiker, och nu när pundet är så lågt är det verkligen läge att åka. Men staden är stor och ibland känner man sig lite vilsen. Vilken restaurang är verkligen den bästa? Bara lugn: Vi har listat ställena du bara inte får missa.


1. Rök Smokehouse


I hipstermeckat Shoreditch ligger den lilla skandinaviska restaurangen Rök Smokehouse där man lagar, just det, rökiga rätter på brittiska råvaror. Här väntar med andra ord engelsk mat inspirerad av nordiska matlagningstraditioner.

I dagarna har Rök slagit upp dörrarna till sin egen källarbar, Under the Smoke. Här blandar bartendern Matt Whiley drinkar som även de är inspirerade av skandinaviska traditioner.

Hitta bästa pris på flyg till London


2. Coin Laundry

Coin Laundry London

Coin Laundry kallar sig för en ”vanlig, vänlig kvarterskrog”. Vi vill nästan kalla det en temakrog eftersom 70-talet går som en röd tråd genom allt från kökets recept till den färgglada inredningen.

Oavsett om du är en retroromantiker som längtar efter favoriter från förr – det finns till exempel en generöst vitlöksstoppad kyckling Kiev på menyn – eller vill prova moderniserade tolkningar av klassiker som räkcocktails, är Coin Laundry en höjdare. Missa särskilt inte de återupplivade cocktailrecepten – det var ju inte i går vi såg drinkmenyer med exempelvis Snowball och Grasshopper på.


3. Carousel


Coola Carousel liknar verkligen inget annat. Utspritt på tre våningar är det som ett kreativt kollektiv, en utställningslokal och exklusiv matklubb på en och samma gång.

Carousel är grundat av fyra syskon – Anna, Ed, Will och Ollie Templeton – som tidigare gjort sig kända på Londons foodiescen med sina genomtänkta pop-ups. Här på Blandford Street i Marylebone har de hittat en permanent adress för sina många aktiviteter och till matsalen på bottenvåningen bjuder de varannan vecka in kockar från hela världen att ta över och laga sina mest omtalade specialiteter. En rolig detalj är förresten att området i Marylebone där Carousel ligger kallas för Little Stockholm…

Jämför priser på flygresor till London


4. J Sheekey


J Sheekey är visserligen en klassiker, men att äta här känns som att få tillträde till en hemlig klubb. Det finns en dörrvakt, fönstren är frostade för att dölja insyn och inuti är inredningen dominerad av guld och rött mellan träväggarna. Allt känns mycket riktigt väldigt mysigt och serviceinriktat. Fast det är förstås maten som står i centrum. Du kan beställa allt från skaldjursplatå till himmelsk curry, krämig spenat och perfekt tillagad fisk. Gott!


5. The Lighterman


Förr i världen var knutpunkten King’s Cross sliten och synonym med ruffighet och droghandel. I dag utvecklas den hur mycket som helst och håller snabbt på att bli en riktig hotspot.

En av de senaste nyheterna hittas längs Regent’s Canal bakom själva tågstationen och heter The Lighterman. Det är en gastropub på tre våningar som öppnade i maj. Menyn är full av brittiska pubklassiker som fått uppfinningsrik modern twist. Gillar du pubar i upphottad form är det alltså hit du ska gå.

Här kan du boka ditt flyg till London

BO HÄR - 3 SKÖNA LONDONHOTELL


1. Great Northern Hotel

Great Northern Hotel London
Varför inte ha King’s Cross som utgångspunkt? På nyrenoverade Great Northern Hotel bor du bekvämt, supercentralt och kan lätt ta dig vidare överallt.

Läs mer eller boka här.


2. Ham Yard Hotel

Ham Yard Hotel London

Mer mitt i smeten än Soho är det dock svårt att komma. Det är här som designkedjan Firmdale öppnat Ham Yard Hotel där alla rum, trots att de är 91 stycken, är olika varandra, fulla av modern konst och orientaliskt överdåd. Hotellet har också en takträdgård, bowlingbanor, biosalong, cocktailbar, restaurang och ett mini-spa.

Kolla fler bilder från detta sjukt fina hotell här.


3. The Zetter

The Zetter London
The Zetter är verkligen sinnebilden av ett boutiquehotell med sköna, läckert inredda rum. Än så länge har det två adresser, en i Clerkenwell och en i Marylebone .

Boka ditt rum i Clerkenwell här och ditt rum i Marylebone här.

Trevlig resa!

Artikeln är skriven av Linda Iliste/Go Traveling Sweden. Ladda ner Go Traveling Swedens app på App Store och Google Play.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt