Besviken på sommaren? Här är billigaste resorna till solen!

Har den oinspirerande svenska sommaren fått dig att leta solsemester? Hit borde du resa för att få mest sol för pengarna!


Det är Forex som varje år sammanställer en lista med vilka resmål som ger flest soltimmar för pengarna. Faktorer som väger in är, förutom antal soltimmar i juli, kostnaden för vanliga semesterutgifter som hotell, restaurangbesök och taxi. 

Här listar vi de fem resmål som rankade i topp, samt tipsar om de billigaste flygresorna dit. För spänningens skull börjar vi nerifrån.

5. Grekland

I Grekland, närmare bestämt ön Rhodos, kostar en soltimme 70 kronor. Som jämförelse kostar en soltimme i Stockholm 227 kronor. Ett klassiskt resmål som har allt man önskar sig av en solsemester; från härliga sandstränder till vackra gamla städer och grymt partyliv.

Här hittar du billigast flyg till Rhodos.

4. Montenegro

Montenegro är ett resmål som är känt för sin otroligt vackra natur. Här kan du vandra i nationalparker, åka forsränning och vindsurfa, men också sola och bada på den budvanska rivieran. Här kostar en soltimme 69 kronor.

Flyg till Podgorica kostar inte ens 900 kronor, och du hittar resan här.

3. Bulgarien

Bulgarien har mer att erbjuda än festorten Sunny Beach. Till exempel Varna, landets största hamnstad. Här finns både stränder och bra shopping, så passa på att handla eftersom priserna är riktigt bra. Här kostar en soltimme bara 63 kronor.

Om du är sugen på en resa till Bulgarien kan vi verkligen rekommendera staden Sofia. Att flyga dit kostar bara 528 kronor per person!

2. Turkiet

Två populära orter i Turkiet är Bodrum och Antalya, där en soltimme kostar 54 respektive 50 kronor. Antalya är en större stad och passar för den som vill kombinera city och strand på semestern. Bodrum är lite lyxigare och hit åker landets invånare gärna själva på semester. 

Här hittar du billigast flyg till Turkiet.

1. Albanien

Albanien är en lite bortglömd medelhavspärla men otroligt vackert. Kanske på grund av att turismen är så låg är detta också det billigaste resmålet på listan – bara 41 kronor för en soltimme. Här finns orörda stränder med klarblått vatten att utforska, höga berg och mysiga strandrestauranger.

Här hittar du billigast flyg till Tirana, en av Albainens mest populära städer!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.