En trevlig resa tillsammans kan verkligen kicka igång relationen igen.
En trevlig resa tillsammans kan verkligen kicka igång relationen igen. - Foto: Nyheter24

​5 heta resmål för par som vill kicka igång relationen

Sök efter romantik på exotiska platser runt om i världen


Vill du överraska din partner med en oförglömlig resa? Eller kanske bara komma bort från vardagen och njuta av varandras sällskap? Oavsett vad du söker finns det många spännande och romantiska destinationer att välja mellan. Här är fem tips på resmål som passar perfekt för par som vill kicka igång relationen.

Bali, Indonesien

Bali är en dröm för alla som älskar sol, hav och natur. Den indonesiska ön bjuder på vackra stränder, gröna risterrasser, mystiska tempel och spännande kultur. Här kan du och din partner koppla av med yoga, meditation och spa-behandlingar, eller prova på äventyrliga aktiviteter som surfing, dykning och vandring. Bo i en lyxig villa med privat pool eller i en charmig bungalow mitt i djungeln. Bali har något för alla smaker och budgetar.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires är en stad som vibrerar av liv och passion. Den argentinska huvudstaden är känd för sin eleganta arkitektur, sitt rika kulturliv och sin sensuella tango. Här kan du och din partner njuta av utsökta kött- och vinrätter, besöka konstgallerier och museer, shoppa på trendiga marknader och dansa natten lång på någon av de många tangoklubbarna. Buenos Aires är en stad som får hjärtat att slå snabbare.

Cancun, Mexiko

Cancun är ett paradis för sol- och badälskare. Den mexikanska badorten ligger vid Karibiska havet och har milslånga stränder med vit sand och turkosblått vatten. Här kan du och din partner sola, bada, snorkla eller dyka bland färgglada koraller och tropiska fiskar. Cancun har också ett pulserande nattliv med barer, restauranger och klubbar där ni kan festa till soluppgången. Om ni vill uppleva mer av Mexikos historia och kultur kan ni också göra utflykter till närliggande mayaruiner som Chichen Itza och Tulum.

Maui, Hawaii

Maui är en av de mest romantiska öarna i Hawaii. Den har en fantastisk natur med vulkaner, vattenfall, regnskogar och stränder. Här kan du och din partner utforska öns skönhet med bil, cykel eller till fots, eller ta en helikoptertur för att se den från ovan. Maui har också ett rikt djurliv och ni kan få chansen att se valar, delfiner, sköldpaddor och sälar. På kvällen kan ni njuta av en traditionell luau med hawaiiansk mat, musik och dans.

Paris, Frankrike

Paris är den ultimata destinationen för romantiker. Den franska huvudstaden är full av charm, historia och kultur. Här kan du och din partner promenera längs Seine-floden, besöka berömda sevärdheter som Eiffeltornet, Louvren och Notre Dame, eller upptäcka mindre kända pärlor som Montmartre, Marais och Canal Saint-Martin. Paris har också ett fantastiskt utbud av mat, vin, konst och mode som ni kan fördjupa er i. Paris är en stad som aldrig slutar att förvåna.

Att resa med sin partner är ett utmärkt sätt att komma närmare varandra och uppleva nya saker tillsammans. Dessa fem resmål är några av de mest romantiska i världen och erbjuder allt från sol och bad till kultur och äventyr. Oavsett vilket resmål ni väljer kommer ni att få en oförglömlig resa. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.