Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans sommarkatt

- 21/06/2010, 17:01 -
1 av 6

Hanna Fridén

2 av 6

Hanna Fridén

3 av 6

Hanna Fridén

4 av 6

Hanna Fridén

5 av 6

Hanna Fridén

6 av 6

Hanna Fridén

Veckans sommarkatt heter Jacob, pluggar antropologi, extraknäcker som modell och skribent och gillar att spela gitarr på fritiden! Vi tog reda på vart denna lilla misse håller hus i sommar.

Jacob Hjortsberg, 22, pluggar antropologi samt extraknäcker som modell och skribent.  På fritiden spelar han gitarr och tycker om att gå ut.

Vad ska man prata om för att fånga ditt intresse?

– Jag tycker mycket om musik och litteratur. Teenage Fanclub, Beach House och Sonic Youth! Som motvikt har jag börjat lyssna mer på amerikansk country, som inte är eh, Toby Keith – För han är dålig! Annars lyssnar jag mest på NAS och Damian Marleys nya skiva Distans Relatives.

– Vad gäller litteratur så är självklart antropologi min stora fravorit. Annars, ska vi snacka boktips så rekommenderar jag gärna Donna Haraways ”Simians, Cyborgs, and Women: The Reinvention of Nature”, Michel Foucaults ”Sexualitetens Historia” och självklart Simone de Beauvoirs ”Mandarinerna”.

Var hittar man dig på dagen i sommar?

– Jag tycker om parker som Vitabergsparken med sin punkiga festivalkänsla, Mariatorget är fint om man bara ska ta det lugnt och Fatbursparken för dess sunkiga atmosfär. Bågen ser ut som en byggnad hämtad från Berlin, och folket med sin öl har en härligt sunkig air. Lite trist med alla gestapopoliser som går runt och häller ut ölen, dock!

Och på kvällen?

– Det blir mycket Kåken på 1900 i sommar. Jag gillar platser där ljudnivån är så pass låg att man kan prata med folk, sedan finns det mycket folk som gillar musik där! Annars är trappen på F12 en mysig gammal klassiker. Ny favorit för sommaren är däremot Trädgården under bron, ständig midsommarkänsla, där kommer jag vara mest av allt.

Spelar du mycket gitarr?

– Jag tycker om att både sjunga och spela gitarr. En gång i tiden hade jag och några vänner ett band. Sångaren flyttade dock till Gotland så det blev inget mer av det. Förmodligen för att vår skivförsäljning var alldeles monumentalt usel! Så han stack till Gotland, slutade sjunga och började med instrumental musik istället. Men det blir en och annan spelning!