Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Ingvar Karmhed/SvD/TT/Pexels

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

Lelo har i en rapport kommit fram till att män är de som är mest intresserade av att testa ett ​polyamoröst förhållande. Sexinspiratören Marika Smith förklarar varför hon tror att det är så.


Företaget Lelo har gjort en rapport där de tittar på hur svenskar ställer sig till polyamori och polyamorösa förhållanden. Polyamori är när man kan älska mer än en person åt gången och om man lever ihop med mer än en person kallas det för polyamoröst förhålland.

Tvåsamhet är den vanligaste relationsformen, men enligt Lelos onanirapport kan man se att flera faktiskt kan tänka sig att vara i en annan typ av relation, skriver Lelo i ett pressmeddelande.

Fem procent kan tänka sig ett polyamoröst förhållande

I onanirapporten kan man se att 68 procent helst vill vara i en tvåsamhetsrelation. Närmare tio procent kan tänka sig ha en öppen relation och fem procent kan tänka sig att leva i ett polyamoröst förhållande.

Den grupp som är nyfiknast på polyamorösa förhållanden är män och framförallt män i 50 till 64 årsåldern, där kan 15 procent tänka sig leva med flera personer samtidigt.

Därför vill män hellre leva polyamoröst jämfört med kvinnor

Marika Smith, sexinspiratör, förklarar varför hon tror det skiljer sig så mycket mellan könen, när det gäller att leva i en polyamorös relation eller inte.

– Jag möter människor i alla åldrar och av alla kön som är nyfikna på flersamhet av olika slag. En öppen relation där man träffar andra sexuellt är inte samma sak som att vara polyamorös, alltså ha kärleksrelationer med flera, men många är nyfikna på det ena eller båda, säger Marika Smith och fortsätter:

– Min gissning kring skillnaderna mellan könen som undersökningen visar är att kvinnor ”går back” mer statusmässigt på öppna eller polyamorösa relationer än män, trots att det kan vara tvärtom i verkligheten, säger Marika Smith i ett pressmeddelande.

Undersökningens resultat är riksrepresentativt

Undersökningen som ligger till grund för Lelos onanirapport är en undersökning gjord av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo. Statistiken har samlats in mellan 1 och 12 april 2023 och de 1 000 personer som deltog var mellan 18 och 79 år. Resultatet är riksrepresentativt.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
sex
/
/