1 av 3
- Foto: Hanna Fridén
2 av 3
- Foto: Hanna Fridén
3 av 3
- Foto: Hanna Fridén

Intervju: Cissi Wallin om sin första tid som sexuellt aktiv

"Alla låg med alla på vår lilla ort. Det var en tre år lång sexfest!" Cissi berättar om sin första tid som sexuellt aktiv, storstadstabun och småstadssex.


Cissi Wallin är programledare i P3 Star, skådis och skriver ofta om relationer och tabun. Hon kommer från Uddevalla men bor numer i Stockholm. Skiljer det sig något mellan småstads och storstadssex? Hur är det att ha sin sexuella debut på en liten ort?

 

– Jag kommer från landet. Uddevalla! Där finns inget annat att göra än att knulla med allt och alla hela tiden och dricka folköl. Min sexdebut var är jag var femton, men det var flera av mina vänner som var så tidiga som tretton!

Jag trodde att man fick en horstämpel i småorter om man låg runt?

– När jag flyttade till Stockholm upptäckte jag hur konstigt det ansågs vara här. Horstämpel hit och dit, det hände aldrig i Uddevalla. Det var en tre år lång sexfest och inget mer med det! Hur kunde man moralisera där när alla var i samma sits?

Är det inte så fritt i Stockholm?

– Folk i Stockholm får typ panikångest av att se ett gammalt strul inne på Berns och om en tjej legat med mer än en person i kretsen så var hon en madrass och hora. Jag blev rätt förvånad. Det är lustigt, man tänker att Stockholm ska vara friare från fördomar, men så var det inte. Men det är klart, i Uddevalla var det mindre folk och högst två uteställen så ska du gömma dig från ett strul så får du väl flytta eller bli eremit, inte som här. Här finns det så många ställen och så mycket folk. Kanske är det därför.

Men hur var din debut i det sextokiga Uddevalla då?

– Nu var min egen sexdebut med en kille som jag var tokär i. Vi var nyktra, båda sexuellt oerfarna och fumliga. Vi var bekväma med varandra och testade oss fram utan att någon av oss ställde för stora krav på den andre än sig själv. Rätt annorlunda från många av mina vänner som söp sig fulla varje helg för att gå ut och finna sin sexualitet.

Varför tror du att det är ett sånt intrigmakeri i Stockholm?

– Folk blir väl blasé. Det finns helt enkelt för mycket att göra här. När allt finns blir man väl lat och orkar bara skvallra och oroa sig om allt. I Uddevalla bryr sig ingen om vem du legat med, de är upptagna med att hitta något sätt att ha kul och förverkliga sig själva.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!