Linn Stålberg om festivalkärlek!

Ska du på festival i sommar? Vet du hur man raggar, skyddar sig och håller sig säker? Linn Stålberg ger sina bästa festivaltips!


Linn Stålberg, Nyheter24s festivalredaktör har hela 21 destinationer under sommaren. Hon delar med sig av tips vad gäller ragg och säkerhet, samt hennes allra bästa festivalminne!

Hur raggar du på festival?
– En riktig festivalsport är att sno folks grejer, typ tältpinnar och tältstolar. Då ränner de efter dig.

Skydd?
– På alla festivaler kryllar det av människor som slänger kondomer efter dig, förutom det finns det vårdtält som har jättebra information. Men många smittas under festivalbesök. Du bör alltid tänka på att skydda dig. Folk beter sig inte som vanligt på festivalen och släpper tyglarna på helt andra sätt än vanligtivs. Det spelar liksom ingen roll, man kan ligga med dussintals människor man aldrig mer kommer träffa. Så tänk på att killen du gillar kanske redan legat med 5-6 pers innan han är med dig. Glöm aldrig skyddet!

Är det verkligen säkert att följa med vem som helst?
– Alla på festivalen är inte direkt guds gåva till mänskligheten. Se till att dina vänner alltid vet var du är och med vem. Håll koll på dina vänner!

Men hur sköter man hygienen sen då?
– Det finns oftast bra med duschar, speciellt vad gäller stadsfestivaler. Men folk använder dem inte så mycket som de kanske borde. Många duschar inte eller borstar tänderna under hela festivalen. Ha med dig våtservetter hela tiden!

Vad är ditt bästa festivalminne?
– Ett av mina bästa festivalminnen var nog på Storsjöyran 2008. Jag var en utav de första som anlände till efterfesten tillsammans med Petter Seander, Kristian Anttila och resten av gänget i bandet. Killarna var partypepp och stod på dansgolvet medan jag satt vid ett bord och drack öl. Folk började ramla in och jag fick mig några bordsgrannar. Senare under kvällen uppenbarade det sig att det var roddarna och medlemmarna i bandet The Magic Numbers. Vi hann bli goda vänner under kvällen och avslutningsvis fick jag sångaren i bandet, Romeos, hotellrum då de skulle åka hem tidigt. En utav få festivaler jag sov i tält så det var riktigt uppskattat!

Linn Stålbergs nästa anhalt blir Peace & Love. Följ henne och få alla festivalnyheter på Festival24!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!