- Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Ligg säkert under Almedalsveckan

Just nu pågår det het debatt i Almedalen. F! bränner upp pengar och folk gaftar vilt mot varandra framför publik. Men Almedalen är inte bara politik och gravallvarligt samtal. Musikfantasterna har Peace & Love, författarna har bokmässan, och Almedalsveckan är politikernas tillfälle att svina runt utan dåligt samvete. Bara för att det är valår så lär inte det fria utbytet av könsvätskor stanna av, and what happens at Almedalen stays in Almedalen, som man säger.


Men även politiker måste faktiskt skydda sig. Tyvärr lär vi aldrig se en rubrik av slaget Så många politiker fick klamydia i Almedalen, för de siffrorna lär Socialstyrelsen, tyvärr, inte gå ut med. Alltså kan Sex & Blandat kan likväl komma med lite tips för att bevara våra kära politiker från alla möjliga besvär.


Gratis kondomer på krogarna
Vilken tur för alla politiker att Gotland är en hangout för ungdomar med. Under sommaren 2010 finansierar Socialstyrelsen gratis kondomer på krogarna tillsammans med Livslust, Gotlands kommun, högskolan, studentkåren och flera andra företag. Det är bara att passa på där när du charmat en dödsfiende till underbyxorna. Ta en kondom, de är fria!

Ungdomsmottagningen
Ungdomsmottagningen i Visby är gratis för alla upp till 23 år. Där kan du få gratis kondomer, rådgivning, och hjälp om du råkat illa ut. Den finnes på Bredgatan 2c och du når dem på 0498-26 85 84.

RFSU är på plats
RFSU är självklart på plats i Almedalen, och har de kondomer i skålarna på sina bord? Såklart de har, det är bara att norpa några stycken. Det spelar ingen roll om du är en riktigt konservativ Kristdemokrat, även du kan smyga åt dig ett par kådisar. Latex bryr sig varken om religiös tillhörighet eller politiskt agenda, visst är det fint? RFSU välkomnar alla att norpa ett par!

Svamp
Glöm inte att tänka på underlivet när du är på plats. Med trångt om utrymme och tanklöst tvättande med dåliga, panikinköpta produkter så kan könet bli ledset. Gå ihop ett par och köp bättre intimvårdsprodukter med bra PH-värden för underlivet, så räddar du dig från besvärlig klåda när du står där i talarstolen.

Urinvägsinfektion
Sena nätter och ölande på berg? Ajaj, det vet vi hur det kan gå. Se till att ta med dig en kudde att sitta på. Och du? Efter att man haft sex ska man alltid gå på toa och kissa. Det rensar ut bakterier som grötat in sig i urinröret. Men bäst även här är självfallet kondom.

Sjukvårdsrådgivningen
Svider det när du kissar? Har du mystiska vårtor på könet? Ojdå, då är det nog dags att kontakta vården. Gotlands sjukvårdsrådgivning har öppet dygnet runt och är gratis och nås på nummer 1177, så får du hjälp med allt.

Lycka till nu, ha en trevlig Almedalsvecka, och se till att bädda den där fienden som du hatar över allt annat men som du ändå inte kan få ur din skalle. Kärlek är det finaste som finns!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!