Adam Pettersson, modell
1 av 2
Adam Pettersson.. - Foto: Hanna Fridén
Adam Pettersson, modell
2 av 2
är 17 år gammal. - Foto: Hanna Friden

Veckans Sommarkatt

Adam Pettersson är sjutton år gammal, studerar mode och textildesign, extraknäcker som modell och tycker om att måla akvarelltavlor in på småtimmarna. Nästan alla hans vänner har lämnat Stockholm för sommaren, så vi tog reda på vart vi kunde hitta Adam och bli hans vän!


Hej Adam! Vad har du hittat på i sommar?

- Jag har mest hängt i parker med mina vänner när de väl varit i stan, men nu är alla förutom en bortrest! Jag är helt ensam.

Vilka parker hänger ni i?

- Vitabergsparken mest. Egentligen hatar jag Vitabergsparken för att den är så sunkig. Men det är sol där hela dagen så man kan hänga från lunch och hela kvällen. Jag hittar alltid en massa goda vänner där och trevligt folk. Så egentligen är det nog trevligast ändå!

- Långholmen går jag till när jag vill bada. Det finns många dungar och klippor man kan gömma sig bland, dit går jag när jag vill slippa de jag träffar i Vitabergsparken, hehe. Egentligen vill jag väl åka från stan, men det är ett fint stadsalternativ!

Och var går du ut?

- Ja, det brukade vara på F12 och Berns men det är så stiff att gå ut i Stockholm. Ja, just det, jag har dessutom blivit portad för de kom på att jag bara är 17. Men snart är jag 18 och då ska allt vara glömt! Men jag föredrar att hänga i parker eller åka utomlands. Har du besökt Berghain i Berlin så är alla svenska uteställen tråkiga.

Varför är svenska uteställen tråkiga?

- Många håller sig för sig själva i sina grupper. I Paris pratar man med folk vid bordet bredvid. Stockholmare måste bli mer avslappnade. Nu hör jag väl förvisso själv till kategorin som inte pratar med folk vid bordet bredvid, jag är lite blyg, så folk får gärna prata med mig!

Vad ska man börja prata med dig om då?

- Jag pluggar mode och textildesign på gymnasiet och tycker mycket om kläder och form. Mer konstnärligt än praktiskt. Mina stilförebilder är bland annat Fifth Avenue Shoe Repair och Alexander McQueen. Jag är väldigt pysslig av mig och kan vakna till mitt i natten och börja måla en akvarell!

Men om man ska bonda på musikintresset då?

- Vill man se mig dansa så ska man sätta på R&B och hiphop! Annars är jag väldigt elektrobaserad och tycker om band The Knife och Bloody Beat Roots. Sätt på Fevers Rays Triangle Walks med Tigas 1-2-3-4 Remix så dansar vi!

Nu när alla dina vänner rest bort, vart hittar man dig så att man börja snacka lite snajdigt från bordet bredvid?

- Mina stalkers kan komma hem till mig! Haha, nä. Man kan hitta mig på Svart Kaffe på Södermannagatan eller någon annanstans på Söder, jag rör mig inte så mycket utanför mina stationer!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Veckans sommarkatt
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.