Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans Sommarkatt

Adam Pettersson, modell
1 av 2

Adam Pettersson..

Hanna Fridén

Adam Pettersson, modell
2 av 2

är 17 år gammal.

Hanna Friden

Sex & Blandat | 18/07/2010 17:53

Adam Pettersson är sjutton år gammal, studerar mode och textildesign, extraknäcker som modell och tycker om att måla akvarelltavlor in på småtimmarna. Nästan alla hans vänner har lämnat Stockholm för sommaren, så vi tog reda på vart vi kunde hitta Adam och bli hans vän!

Hej Adam! Vad har du hittat på i sommar?

- Jag har mest hängt i parker med mina vänner när de väl varit i stan, men nu är alla förutom en bortrest! Jag är helt ensam.

Vilka parker hänger ni i?

- Vitabergsparken mest. Egentligen hatar jag Vitabergsparken för att den är så sunkig. Men det är sol där hela dagen så man kan hänga från lunch och hela kvällen. Jag hittar alltid en massa goda vänner där och trevligt folk. Så egentligen är det nog trevligast ändå!

- Långholmen går jag till när jag vill bada. Det finns många dungar och klippor man kan gömma sig bland, dit går jag när jag vill slippa de jag träffar i Vitabergsparken, hehe. Egentligen vill jag väl åka från stan, men det är ett fint stadsalternativ!

Och var går du ut?

- Ja, det brukade vara på F12 och Berns men det är så stiff att gå ut i Stockholm. Ja, just det, jag har dessutom blivit portad för de kom på att jag bara är 17. Men snart är jag 18 och då ska allt vara glömt! Men jag föredrar att hänga i parker eller åka utomlands. Har du besökt Berghain i Berlin så är alla svenska uteställen tråkiga.

Varför är svenska uteställen tråkiga?

- Många håller sig för sig själva i sina grupper. I Paris pratar man med folk vid bordet bredvid. Stockholmare måste bli mer avslappnade. Nu hör jag väl förvisso själv till kategorin som inte pratar med folk vid bordet bredvid, jag är lite blyg, så folk får gärna prata med mig!

Vad ska man börja prata med dig om då?

- Jag pluggar mode och textildesign på gymnasiet och tycker mycket om kläder och form. Mer konstnärligt än praktiskt. Mina stilförebilder är bland annat Fifth Avenue Shoe Repair och Alexander McQueen. Jag är väldigt pysslig av mig och kan vakna till mitt i natten och börja måla en akvarell!

Men om man ska bonda på musikintresset då?

- Vill man se mig dansa så ska man sätta på R&B och hiphop! Annars är jag väldigt elektrobaserad och tycker om band The Knife och Bloody Beat Roots. Sätt på Fevers Rays Triangle Walks med Tigas 1-2-3-4 Remix så dansar vi!

Nu när alla dina vänner rest bort, vart hittar man dig så att man börja snacka lite snajdigt från bordet bredvid?

- Mina stalkers kan komma hem till mig! Haha, nä. Man kan hitta mig på Svart Kaffe på Södermannagatan eller någon annanstans på Söder, jag rör mig inte så mycket utanför mina stationer!