Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ge bort en pin up-kalender – Med dig själv!

- 20/07/2010, 16:02 -
1 av 2

Emily Dahl

2 av 2

Emily Dahl

GODIS. Emily Dahl ville ge en romantisk present till sin kille men tyckte att de vanliga alternativen som choklad, blommor eller för all del – en Clone a Willy var tråkigt och uttjatat. Hon bestämde sig för att bli lite kreativ och ge honom en pinup-kalender med foton av sig själv med olika teman för varje månad.

Sex & Blandat tycker att det var en jättekul idé och vi bestämde oss för att ta reda på hur hon kom på det och hur man kan gå till väga för att skapa sin egen kalender.

- Att tänka ut så överraskande och personliga presenter som möjligt är något av det roligaste jag vet. Sen ville väl min exhibitionistiska sida uttrycka sig också såklart.

- Jag minns inte exakt hur jag kom på idén, bara att jag haft den ett tag. Jag älskar pin up-konst, som den av Gil Elvgren och Alberto Vargas till exempel, så formatet låg när till hands på något sätt.

Här är Emilys guide på hur hon gjorde kalendern för alla som är sugna på att ge en liknande present till sin kärlek.

 

1. Köp en tom kalender. Man kan göra det enklare för sig genom att skicka bilderna direkt till något företag som tillverkar hela kalendern, men då går man miste om allt roligt småpyssel (och förbeställda kalendrar blir sällan särskilt snygga). En kalender på ringpärm med färdigtryckta månader brukar finnas på Granit och pysselaffärer som Panduro.

2. Spåna fram dina teman. ett tema för varje månad.

3. Planera. Utifrån det tema du valt för varje bild, gör upp en lista över den rekvisita och de kläder du kommer behöva. Behöver du till exempel en julgran till decemberbilden kan det vara bra att ha fixat en sådan innan du börjar fotografera. Plastjulgranar och annan rekvisita kan tillverkas för hand om man är pysslig, eller införskaffas i någon av Söders tingeltangelaffärer.

4. Fixa fotograf. Om du är blyg eller känner att bilderna kommer bli väldigt exhibitionistiska så kan du ta dem själv med en kamera med självutlösare, helst med fjärrkontroll så du slipper springa fram och tillbaka. Känner du dig osäker på din förmåga som fotograf, ta hjälp av en kompis!

5. Plåta. Om du inte har tillgång till en studio, fotografera hemma. Se bara till att du har bra ljus, fotografera på dagen nära ett fönster om det går. Och tänk på att en fotografering med tolv olika teman tar tid! Sätt av en dag, ladda kamerabatteriet innan och se till att ha ett extra minneskort till hands.

6. Urval. Hur mycket man vill redigera sina bilder är självklart upp till var och en. Mitt tips är bara att använda ett bra program som t ex Photoshop, och att spara bildfilerna i formatet TIFF, så undviker man enkelt att bilderna blir pixliga. Och kom ihåg: välj inga bilder på dig själv som du inte känner dig bekväm med att andra kommer att se.

7. Framkalla. Snyggast utskrifter får man oftast om kan skriver ut dem hos ett större företag, t ex Crimson, som dessutom kan skicka bilderna direkt hem till dig via post om du inte bor i Stockholm. (Tänk på att bildmåttet du beställer ska matcha hur din redan inköpta kalender ser ut.)

8. Sätt ihop kalendern. Efter att du klistrat in varje bild på rätt månad kan du höja den personliga pysselfaktorn ytterligare genom att t ex fylla i allt från födelsedagar till dagen då ni kysstes första gången. Ju mer detaljerad och genomtänkt en present är, desto roligare.

9. Klart!

 

Emily gillar presenter som betyder något extra och för en närmare sin partner, där man kan drömma och leka.

- Om man har lite mer pengar att lägga så kan en ”låtsa-åka-bort-resa” vara en bra present. Då hyr man ett hotellrum någonstans i sin hemstad och fyller det med alla nödvändigheter enligt temat på ett land, franska ostar och champagne om man vill låtsas befinna sig i Paris till exempel. Sedan spenderar man helgen på det där hotellrummet.

Men hon varnar för Clone-a-willy, ett verktyg som en man kan gjuta av sin penis med och ge bort resultatet som en naturtrogen dildo eller choklad i form av hans penis.

- Alltså Clone-a-Willy-grejen går ju bort, jag har bara hört hemska historier om dem!

 

Emily Dahl är fotograf och bloggare, vill du se mer av hennes fotografi och hennes skildringar av vardagen är det bara att springa på hennes på emilydahl.blogspot.com