Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pepp inför Pride: Felix König

1 av 1

Linnea Ornstein

Sex & Blandat | 23/07/2010 14:51

PRIDE. På onsdag den tjugoåttonde sätter Pride igång med pompa och ståt. Inför Pride rycker vi tag i några som vi tycker är roliga och intressanta och hör om deras bästa tips under Pride vad gäller allt mellan föreställningar, föreläsningar och fest!

Först ut har vi Felix König, förbundsordförande i RFSL Ungdom.

 

Ska du spexa något i paraden?

- Ja, det kommer jag göra... Men jag vill inte riktigt avslöja vad. Det kommer vara ett politiskt budskap - håll utkik efter RFSL Ungdoms vagn så ser ni mig och några andra.

 

Vad är dina tre måsten under Pride?

Den stora ungdomsfesten på fredagen, som har tema: djur! Den är på Lava och det är jättebilligt att gå in, och helt alkoholfritt.

Konstvernissage på Pride Ung på tisdag kl 15, också det är på Lava.

Den tredje grejen som jag tycker är sjukt viktig är när jag och RFSL:s ordförande Ulrika ska fråga ut Nyamko Sabuni som är integrations- och jämställdhetsminister. Vi ska fråga henne om hon är nöjd med de senaste fyra årens arbete med hbt-frågor och vad som händer kommande fyra år om den nuvarande regeringen blir omvald. Det är på fredag i Pride House, Hörsalen, klockan 12.

 

Bästa minne från tidigare år?

Mitt bästa minne var nog den första paraden jag gick i 2005. Jag fick jätteont i mina fötter men det gjorde verkligen ingenting, stämningen var fantastisk och jag fick värsta kicken! Jag rekommenderar verkligen alla att gå med i paraden någon gång, det är underbart.