Pepp inför Pride: Amir Akrouti

PRIDE. På onsdag den tjugoåttonde sätter Pride igång med pompa och ståt. Inför Pride rycker vi tag i några som vi tycker är roliga och intressanta och hör om deras bästa tips under Pride vad gäller allt mellan föreställningar, föreläsningar och fest!


Var, när, hur?

Schlagerefterfesten
Världens Största Schlagerefterfest
Var? Tekniska Museet (Stallet)
När? Torsdag den tjugonionde klockan 23 – 04.00
Kostar? 200 kronor i dörren eller 140 kronor i förkop.
Vilka kan gå dit? Alla som är 18 eller över.

Prideparaden
Var? Prideparaden börjar i år vid Ringvägen, Zinkensdamm, och går igenom stora dela av stan. Karta över Paraden kan man hitta här.
När? Lördag klockan 13.00
Vilka får vara med? Alla! Ju fler desto roligare!

 

Amir Akrouti är tjugo år gammal och driver Sveriges störta Gayblogg, gaybloggen.com. Vi ville givetvis veta vad han kommer hitta på under Pride!

 

Ska du spexa loss i Pridetåget?

Jag ska åka med på ett flak som har ett hemligt tema så hur jag och andra kommer att se ut är tyvärr hemligt och inget jag får säga. Brukar oftast låta så när ni frågar oss bloggare saker, haha!



Vad är dina tre måsten under Pride?

Festa med alla härliga hbt-personer utanför pridepark, röja som en galning under schlagerkvällen och självklart deltaga i paraden!

 


Vad är ditt bästa Prideminne från tidigare år?

Minnet från mitt första år på Pridefestivalen när jag gick med i paraden. Jag blev tårögd för att jag kände sådan gemenskap. Jag kände mig accepterad och oövervinnerlig.

 

Vill ni skicka in era tips på vad man bör hitta på under Pride? Maila Redaktören Hanna på hanna.friden@nyheter24.se, så kan vi ge några riktigt bra läsartips!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!