Därför är jag volontär på Pride

- 28/07/2010, 21:11 -

Tova Jertfelt

PRIDE. Butsaba Sribunruang, 19 år från Skövde och jobbar som volontär under Pride. Hon ger oss sina bästa tips under Pride och berättar varför hon brinner för att arbeta under festivalen.

Är det här ditt första år på PRIDE?

Ja det är det, och det är hur exciting som helst! Jag har fjärilar i magen varje dag. Det är så roligt, alla människor är så goa och härliga. Varje kväll längtar jag liksom till dagen därpå, jag tänker "åh imorgon blir det kul!".

Varför har du valt att arbeta som volontär?

- Jag är här för att lära mig om HBTQ-frågor, dess politik och historia. Jag känner själv att jag inte kan så mycket, och därför känns det jättebra att kunna vara här och ta del av kulturellt utbyte som jag kan få här på Pride House.

Vilka är dina tre måsten under Pride?

- Främst är det att få jobba på Pride House. Att få träffa alla dessa goa människor som vill hjälpa till, de som vågar initiativ och lägga energi på en sådan viktig sak som Pride.

- Sedan ser jag fram emot Paraden på lördag. Jag ska förvisso vara ordningsvakt då, men det är det bästa sättet att se på hela paraden.

- Och ikväll ska jag på Tjejfesten! Det ska bli hur kul som helst att vara med sköna, goa tjejer och bara skratta och dansa hela kvällen. Killar är ju så klart också välkomna, bara så du vet.

 

 

Skrivet av Tova Jertfelt.